Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Δείτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ "καπελώνει" και εκμεταλεύεται τους αγώνες των πολιτών.[ΕΓΓΡΑΦΑ] ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΕΣΣΣ......





 Για "εσωτερική χρήση".Έτσι χειραγωγούνται τα κινήματα.
Μας στάλθηκε το παρακάτω κείμενο:

Παραθέτουμε μερικές σελίδες από κείμενα "εσωτερικής χρήσης" του....ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα είχαμε καμία διάθεση να το κάνουμε αν τα συγκεκριμένα κείμενα δεν αφορούσαν ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα όπως είναι το κίνημα ενάντια στα χαράτσια. Επίσης καταδείχνουν κάτι πολύ σημαντικό: Ο Σύριζα προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες που θέλουν να αγωνιστούν, δίνοντας γραμμή στα μέλη του να...


 εμφανίζονται όχι σαν μέλη του Σύριζα, αλλά σαν πολίτες ενάντια στα χαράτσια. Είναι η παλιά "καλή" τακτική να το παίζουμε ανένταχτοι και ανεξάρτητοι προκειμένου να τσιμπολογήσουμε οπαδούς και ψηφοφόρους ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να αγωνιστούν. Ακόμη αποδεικνύεται πόσο "αυθόρμητη" και από τα κάτω είναι η δήθεν δημοκρατική απόφαση λαϊκών συνελεύσεων για δράσεις και κινητοποιήσεις, όταν χειραγωγούνται από μέλη συνιστωσών του Σύριζα που φέρνουν την "γραμμή" σαν δήθεν δική τους πρόταση. Ακόμη και η δημιουργία συντονιστικών , δήθεν από τα κάτω αλλά στην πραγματικότητα προαποφασισμένα,μέσα σε κομματικούς σωλήνες,στη Γραμματεία του Σύριζα και διεξοδικότερα στο οργανωτικό- όπως γράφει το εσωτερικό σας κείμενο. Μια τέτοια συνάντηση για την δημιουργία συντονιστικού ήταν και αυτή που έγινε στο Πολυτεχνείο στις 2 Δεκέμβρη 2012, το απόγευμα της ημέρας που έγινε η διαδήλωση στην δίκη του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ας μην το παίζουν ανένταχτοι ΠΟΛΙΤΕΣ οι συναγωνιστές του Σύριζα. Πιο τίμιο και ειλικρινές θα ήταν να εμφανίζονται με τις κομματικες τους ταυτότητες, παρά να παριστάνουν τους "πολίτες ενάντια στα χαράτσια". Εξ άλλου σύντροφοι το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια. Και λίγοι είναι πλέον οι πολίτες που δεν παίρνουν χαμπάρι τα καπελώματα που προσπαθείτε να βάλετε.
Μην προσπαθείτε να κρυφτείτε και να γράφετε: "Για εσωτερική χρήση- το προηγούμενο το είδαμε ακόμη και σε μπλογκς!!!"

Θα μπορούσαν να γραφτούν και άλλα σχόλια , όπως η σχέση της προσπάθειας σας να ποδηγετήσετε κινήματα , με τις εκλογικές διαδικασίες κλπ. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Το ζητούμενο είναι: Θέλουμε ακίνητα "κινήματα" κομματικών σωλήνων που είναι αποδεδειγμενα θνησιγενή, στέλνοντας τους απογοητευμένους πίσω στους καναπέδες, ή πραγματικά, από τα κάτω κινήματα, που γενιούνται και αναπτύσονται στην κοινωνία;
Το ερώτημα είιναι ρητορικό για όσους δεν πιστεύουν σε πατερούληδες, κηδεμόνες, γραφειοκράτες και αφεντικά.







πηγή:http://anti-ntp.blogspot.gr

Προκλητικός ο Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν ξέρω καμία χώρα που λέγεται Σκόπια"!



Προ ημερών ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου υποστήριξε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να περικόψει όλες τις εξοπλιστικές δαπάνες, δηλώνοντας έτοιμος να το «ρισκάρουμε» με την Τουρκία.

Προχθές μιλώντας στο MEGA για το Σκοπιανό είπε...
«FYROM λέγεται η χώρα, δεν λέγεται Σκόπια. ΠΓΔΜ, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δεν ξέρω καμιά χώρα που λέγεται Σκόπια».

EGLIMATIKOTITA.GR

http://dexiextrem.blogspot.gr

Καταρρέει ο μύθος της μπλόφας ...




Κυρίες και κύριοι, ο εφιάλτης τώρα ξεκινάει. Δεν μας απειλούν, δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν. Απλά, μας κόβουν την πίστωση στις εισαγωγές. Όποιος θέλει να εισάγει προϊόντα ή πρώτες ύλες από το εξωτερικό θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολικά. Η.... εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Euler Hermes ανέστειλε τις δραστηριότητές της σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στην Ελλάδα. Κυρίες και κύριοι, σας είπαν ψέματα. Οι άλλοι δεν μπλοφάρουν.

Η εν λόγω γαλλογερμανική εταιρεία ήταν η τελευταία που πήρε τη σχετική απόφαση. Οι υπόλοιπες μας είχαν εγκαταλείψει εδώ και μήνες. Η ουσία είναι ότι για τις εισαγωγές χρειάζονται πλέον μετρητά, τα οποία με την σειρά τους δεν υπάρχουν!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εμπορικές εταιρείες θα υπομείνουν έναν νέο κύκλο πίεσης. Πρόβλημα, όμως, δημιουργείται και για εταιρείες που εισήγαγαν πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Ακόμη κι αν το τελικό προϊόν είχε προορισμό και πάλι το εξωτερικό, οι δυσκολίες στις εισαγωγές θα τις οδηγήσουν αυτόματα σε μείωση της παραγωγής. Για να μην μασάμε τα λόγια μας, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο κύμα ανέργων.

Αλήθεια, πως το είπαν οι λαϊκιστές; Ότι οι άλλοι μπλοφάρουν μαζί μας. Ότι η ζωή μας θα συνεχίσει όπως και προηγουμένως, αρκεί να κλείσουμε τα μάτια και τα αφτιά μας και να αγνοήσουμε τις προειδοποιήσεις. Μήπως οι κύριοι αυτοί που σήμερα ευαγγελίζονται την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ξεκινήσουν από κάτι πιο απλό; Να πάνε, δηλαδή, στις εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων και να διαπραγματευτούν την ανάκληση της απόφασής τους. Στο κάτω – κάτω της γραφής η δική τους ρητορική προκάλεσε το σημερινό πρόβλημα. Η προοπτική της δραχμής είναι εκείνη που απομονώνει την χώρα.

Οι ανόητοι θα πουν ότι το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο εκβιάζει αυτή την στιγμή τους Έλληνες πολίτες για τις επικείμενες εκλογές. Δεν πειράζει. Κάποια στιγμή θα μάθουν ότι στην ζωή κερδίζουν εκείνοι που μπορούν και όχι εκείνοι που ονειρεύονται ότι μπορούν. Εμείς σήμερα ονειρευόμαστε ως λαός ότι έχουμε στα χέρια μας καλό χαρτί. Το πρόβλημα είναι ότι το καλό χαρτί το έχουν οι άλλοι και το χειρότερο είναι ότι το γνωρίζουν αρκετά καλά. Έχουν όλα τα χαρτιά στα χέρια τους…

capital.gr


http://nonews-news.blogspot.gr/

Τσίπρας: Είχα βάλει έναν ΠΑΣΟΚο βύσμα στο Στρατό και πέρασα ζωή και κότα



Απόσπασμα από συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) στο περιοδικό Schooligans:

"Ναι, είχα βάλει βύσμα. Είχα έναν γνωστό, Πασόκο εκείνη την εποχή, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι.. 
Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα. Στο τέλος, όμως, στάθηκα τυχερός. Είχα βρει έναν νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές -ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής. Όταν επανήλθα στον στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15μηνο σε 12μηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν’ απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε! Φοβερό! Έτσι είναι στον στρατό μωρέ…"



http://dexiextrem.blogspot.gr

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα!


Και όταν κάποιοι περιμένουν πότε θα ξαναφάνε....


Γαλάζια πανστρατιά



Το μήνυμα της γαλάζιας πανστρατιάς που εκπέμπει ο Αντώνης Σαμαρά, με τη συγκρότηση “ φιλευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου” , φαίνεται ότι κινητοποιεί και τους ΟΝΝΕΔίτες. Η γαλάζια γενιά έχει αναλάβει μεγάλο κομμάτι της προεκλογικής δουλειάς, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια προσέγγισης των νέων, στη δουλειά «πόρτα πόρτα» και στην παρουσία σε πλατείες, καφετέριες και άλλα σημεία προς ενημέρωση και προσεταιρισμό των ψηφοφόρων. Στη συνδιάσκεψη της ΝΔ το προηγούμενο Σάββατο ήταν πολύ έντονη η παρουσία της ΟΝΝΕΔ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΔΑΠ «έσωσε» τη ΝΔ, καθώς στο τέλος της διαδικασίας, το απόγευμα, η αίθουσα είχε αδειάσει πριν από τη δευτερολογία Σαμαρά, αφού είχαν αποχωρήσει τα περισσότερα κομματικά στελέχη, και γέμισαν την αίθουσα οι γαλάζιοι φοιτητές. Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν ότι, σε αντίθεση με τους κομματικούς, τα νεότερα στελέχη δεν είχαν κανένα πρόβλημα ούτε αμηχανία ή επιφυλακτικότητα με τα νεαρά στελέχη της Δημ Συμ. Ίσα ίσα που το υποδέχτηκαν ενθουσιωδώς και με προτάσεις για ένταξη στον μηχανισμό και από κοινού δουλειά.  Άλλωστε, τα περισσότερα ηγετικά στελέχη γνωρίζονται χρόνια και είναι καλοί φίλοι μεταξύ τους. Στο πολιτικό κομμάτι πρέπει να αναφέρουμε...
ότι στην ομιλία του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήταν σκληρός προς τους αντιπάλους του, αναφέροντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ και θέλει τη ρεβάνς» . Έμεινε πιστός στην ανάλυσή του των τελευταίων μηνών ότι «οι νέοι δεν ξεχνούν τι πρόσφερε και πού κατάντησε τη χώρα η γενιά του Πολυτεχνείου».  Παραδέχτηκε ότι οι πολίτες αποφάσισαν στις 6 Μαΐου ότι «δεν πάει άλλο» , επέλεξαν να μην κερδίσει κανείς (;) και επικράτησε ο θυμός. Όμως έδωσε υπόσχεση ότι η ΟΝΝΕΔ μέχρι τις επόμενες εκλογές θα πείσει πολύ περισσότερους νέους να επιλέξουν ΝΔ. Από την υπόλοιπη συνδιάσκεψη το μόνο ουσιαστικό για τους νέους που συγκρατήσαμε ήταν το εθνικό σύμφωνο για την απασχόληση των νέων (εννέα προτάσεις), το οποίο παρουσίασε αναλυτικά ως δέσμευση, ως αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας, ο Νίκος Νικολόπουλος. Στα παραπολιτικά σχόλια αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο τρεις άνθρωποι έμειναν συνεχώς και καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας (έξι ώρες) στην αίθουσα: ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Όλοι οι άλλοι είτε αποχώρησαν νωρίς είτε παραγόντιζαν για αρκετή ώρα στους διαδρόμους. Τέλος, σημειώνουμε ότι τους γαλάζιους νέους πώρωσε και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αρκετές φορές έδινε πρώτος το σύνθημα του χειροκροτήματος στον Αντώνη Σαμαρά, αφού σηκωνόταν όρθιος και τραβούσε και τον Βαγγέλη Μεϊμάρακη, που βρισκόταν δίπλα τους, με την υπόλοιπη αίθουσα, και τους νεότερους, να ακολουθούν...
(To Παρόν)



http://online-pressblog.blogspot.gr

Προηγείται η ΝΔ σε δημοσκόπηση της metron analysis για τον ΑΝΤ1



Αναλυτικά όλα τα στοιχεία

Μάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για τον ΑΝΤ1. Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 22,7%, οριακά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 22%. Ακολουθεί....


 το ΠΑΣΟΚ  με 11,2%, η ΔΗΜΑΡ με 6,7%, οι Ανεξάρτητοι με 5,7% το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,9% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση με 3%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδιευκρίνιστη ψήφου φτάνει στο 16,5%.


Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή)  η ΝΔ προηγείται με 27,1%, ενώ δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,4%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 13,4%, ενώ τέταρτο κόμμα αναδεικνύεται η ΔΗΜΑΡ 8%.



Δείτε και τα διαχρονικά στοιχεία για την εκτίμηση ψήφου σε τέσσερις δημοσκοπήσεις της METRON ANALYSIS.


Στην οκτακομματική βουλή που προκύπτει η ΝΔ καταλαμβάνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 121 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 69 και το ΠΑΣΟΚ 35.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων, που δείχνουν από πού "εισπράττουν" ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.



Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά ο "κανένας" με 34%. Σε ότι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, το 18% απαντάει ότι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, το 17% ο Αλέξης Τσίπρας και το 9% ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Συγχρόνως το 46% των ερωτηθέντων επιθυμεί κυβέρνηση κεντρο-αριστεράς, ποσοστό όμως που έχει μειωθεί σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας όπως βλέπετε στην κάρτα. Αντίστροφα το ποσοστό όσων προτιμούν κυβέρνηση κεντρο-δεξιάς είναι αυξημένο από 36%  σε 40%.


Στην δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κάνει την ίδια επιλογή με τις προηγούμενες εκλογές, ενώ το 37% δηλώνει ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει στάση στις επικείμενες εκλογές.


Σε ότι αφορά το βασικό κριτήριο για την ψήφο στις επόμενες εκλογές φαίνεται ότι αυξάνεται το ποσοστό εκείνων που θα ψηφίσουν με βάση την παραμονή ή μη στο ευρώ.
Έτσι το 51% θα ψηφίσει υπέρ ή κατά του ευρώ, ποσοστό που αυξήθηκε από τη δημοσκόπηση στις 16-17 Μαίου, ενώ το 40% θα ψηφίσει υπέρ ή κατά του μνημονίου, ποσοστό που μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

πηγή: enikos.gr


Αρχειοθήκη ιστολογίου