Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Rass


REPORTER

Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” δημοσιεύει σήμερα δημοσκόπηση της εταιρείας “Rass” για το πολιτικό σκηνικό. Μια δημοσκόπηση η οποία ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου, εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν έχει συμπεριλάβει τις επιπτώσεις από την εθνική νίκη της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, με τη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής: Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,8%, η ΝΔ 22,7%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, το ΚΚΕ 4,5%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48%, έναντι 42,5% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην πρωθυπουργική καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς υπερέχει σαφώς του Αλέξη Τσίπρα, με 45,5% έναντι 29,6%. Το 50,4% άλλωστε πιστώνει στον Αντώνη Σαμαρά ότι έχει καταφέρει να βελτιώσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Δένδιας:Πρόκληση εκφασισμού της κοινωνίας


Δένδιας:Πρόκληση εκφασισμού της κοινωνίας

Στο ζήτημα του κινδύνου για εκφασισμό της κοινωνίας αλλά και της αστυνομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με την ευκαιρία του προστάτη της γιορτής της ΕΛΑΣ. Διαβεβαίωσε ότι η μάχη δίνεται κάθε τρόπο. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΕΤ



Μητροπολίτης Παύλος: Δεν μπορεί να είσαι και χριστιανός και Χρυσαυγίτης



Share
Όποιος τάσσεται στο πλευρό της Χρυσής Αυγής «δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και χριστιανός». Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος είναι ο πρώτος ιεράρχης που την περασμένη εβδομάδα «κατακεραύνωσε» το ακροδεξιό ντελίριο προκαλώντας θετικά σχόλια στην κοινή γνώμη. Αυτό «ενόχλησε» κάποιους που έφτασαν στο σημείο ακόμη και να τον απειλούν. Σήμερα μιλάει στον «ΤτΚ» για τα ακραία ρατσιστικά φαινόμενα και τις πρακτικές βίας που υιοθετούν μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ο «μάχιμος» ιεράρχης, με αφορμή την υπόθεση με το αμφιλεγόμενο θεατρικό έργο «CorpusChristi» και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το Θέατρο «Χυτήριο», καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «αντέδρασε για καθαρά κομματικούς λόγους και για να αποκτήσει οπαδούς…». Ο «χαμηλών τόνων» (όπως τον χαρακτηρίζουν όλοι όσοι τον γνωρίζουν), αλλά «με δυναμικό λόγο» ιεράρχης στέλνει ταυτόχρονα και μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στους κόλπους της Ιεραρχίας, τονίζοντας ότι είναι υποχρεωμένη να πάρει θέση και να τοποθετηθεί επίσημα για τις μορφές ρατσισμού που «ξεπήδησαν» στην ελληνική κοινωνία και τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα: «Δεν μπορεί να είμαστε αδιάφοροι, γιατί η αδιαφορία των μέσων Γερμανών έβγαλε τον Χίτλερ στην εξουσία…».
 - Σεβασμιότατε, είστε πάντοτε κοντά στους νέους. Εάν κάποια στιγμή ερχόταν ένας νέος και σας έλεγε ότι τάσσεται με τη Χρυσή Αυγή, διότι έτσι πιστεύει πως θα επιλυθούν τα προβλήματα στην κοινωνία, τι είναι αυτό που θα του λέγατε;
 Θα του έλεγα ότι «δεν μπορεί να είσαι ταυτόχρονα και χριστιανός. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις. Aν πιστεύεις στον Χριστό, πιστεύεις πως αυτός ο έγχρωμος  είναι ελάχιστος αδελφός του Κυρίου. Εσύ τι θα κάνεις; Θα πας να τον χτυπήσεις με αλυσίδες; Και θα είσαι χριστιανός;».
 - Πιστεύετε ότι η Ιεραρχία θα πρέπει να τοποθετηθεί για το τόσο σοβαρό θέμα των ακραίων φαινομένων;
 Πιστεύω ότι η Εκκλησία είναι πλέον υποχρεωμένη να πάρει θέση με βάση και τα φαινόμενα αυτά καθ’ εαυτά. Δεν μπορεί να είμαστε αδιάφοροι, διότι η αδιαφορία των μέσων Γερμανών έβγαλε τον Χίτλερ στην εξουσία. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι ασυμβίβαστη η χριστιανική πίστη με ανθρώπους οι οποίοι την προσβάλλουν καθημερινά.
-Σεβασμιότατε, τις προηγούμενες ημέρες διαδραματίστηκαν επεισόδια έξω από το Θέατρο «Χυτήριο» για την παράσταση «CorpusChristi». Είδαμε κάποιους πιστούς να αντιδρούν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής…
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πήγαν για να διαμαρτυρηθούνε -άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ- νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ομολογούνε την πίστη τους. Απλώς «έπεσαν» στην παγίδα να τους πλαισιώσουν και οι Χρυσαυγίτες. Ωστόσο, ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ήταν σε άλλο σημείο οι πιστοί και σε άλλο τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι πιστοί περιθωριοποιήθηκαν από την Αστυνομία σε έναν άλλο συγκεκριμένο χώρο και εκεί έψαλαν, αλλά δεν μπλέχτηκαν σε επεισόδια. Εγινε μια προσπάθεια από την πλευρά της Χρυσής Αυγής να ταυτιστεί με τους πιστούς. Βέβαια, το αποτέλεσμα ήταν να διαφημιστεί το θεατρικό έργο.
 ΓΙΑ ΤΟ «CORPUSCHRISTI»: Απαράδεκτη παράσταση που προσβάλλει τον Χριστό και εκατομμύρια πιστούς
 - Η άποψή σας για τη θεατρική παράσταση «CorpusChristi»;
 Θεωρώ πως, όταν κάποιος χλευάζει μια πίστη ή διαστρέφει -με αυτό τον τρόπο- ένα πρόσωπο, στο οποίο η πίστη υπήρξε το πνευματικό σύνολο που κράτησε αυτό το γένος στα χρόνια της σκλαβιάς, είναι το λιγότερο αγενής. Δείχνει έναν άνθρωπο ουσιαστικά αδίστακτο σε αυτό που σέβεται ένας λαός ολόκληρος και που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του. Η παράσταση αυτή -από προσωπικής πλευράς- είναι απαράδεκτη, διότι προσβάλλει το πρόσωπο εκείνο το οποίο λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά και προσβάλλει και αυτούς που το λατρεύουν.
- Για το περιεχόμενο αυτής της θεατρικής παράστασης αντέδρασαν και μέλη του ακροδεξιού κόμματος. Στο όνομα του Χριστού…
 Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν για καθαρά κομματικούς λόγους, για να αποκτήσουν οπαδούς και να ταυτιστούν με τους χριστιανούς. Δεν μπορεί να υπερασπίζει τον Χριστό κάποιος που καθημερινά τον περιφρονεί, τον υβρίζει και τον συντρίβει στο πρόσωπο των ελάχιστων αδελφών του. Το Ευαγγέλιο δεν θα αλλάξει. Το Ευαγγέλιο είναι σαφέστατο. Οι ταπεινοί και οι καταφρονημένοι είναι οι άνθρωποι που εικονίζουν τον Χριστό, είτε έχουν μαύρο είτε λευκό είτε κίτρινο χρώμα. Ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και ο ελάχιστος αδελφός του. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα….
Ενόχληση στην Ιεραρχία για την κοινή εμφάνιση Σεραφείμ με ακροδεξιούς βουλευτές
Προβληματίζουν την Ιεραρχία οι ενέργειες του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος την ώρα που κατέθετε μήνυση στο Α.Τ. Ομονοίας κατά της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» δέχτηκε να φωτογραφηθεί μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι τον συνόδευαν.
Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, η κοινή εμφάνιση του Πειραιώς με βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος έχει ενοχλήσει τους περισσότερους ιεράρχες. Και αυτό γιατί «η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις της Εκκλησίας η οποία δεν δέχεται το ρατσισμό. Ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως χρώματος είναι κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν του Θεού».
Ο μητροπολίτης Πειραιώς την περασμένη Πέμπτη, και μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε (η κοινή εμφάνισή του με τους ακροδεξιούς βουλευτές «φιγουράριζε» και στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής), διευκρίνισε ότι απλώς συνεχάρη τους βουλευτές. «Τους ευχαρίστησα όπως θα ευχαριστούσα οιονδήποτε επώνυμο ή ανώνυμο έσπευδε να εκφράσει τη συμπαράστασή του. Με ποια λογική θα έπρεπε να αποπέμψω τους συγκεκριμένους βουλευτές; Μήπως λάμβανε χώρα στο αστυνομικό τμήμα κομματική εκδήλωση ή μετείχα σε προεκλογική εκστρατεία υπέρ κόμματος;».

(Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)


Δεν βαρέθηκε να αντιγράφει τον Ανδρέα ο Αλέξης;



Εγκλωβισμένος μεταξύ του πολιτικού και οικονομικού ρεαλισμού και της «κόκκινης» φράξιας εντός του συνασπισμού που ζητά αλβανοποίηση της Ελλάδας με… κλείσιμο των συνόρων για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Η ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβριο ήταν μια προσπάθεια να συγκεράσει τις απόψεις και να συνενώσει τις συνιστώσες οι οποίες έχουν σηκώσει
διαφορετικά μπαϊράκια.
Από τη μια οι πρώην ΚΚΕ με το Λαφαζάνη επικεφαλής οι οποίοι ζητούν πλήρη ρήξη με την Ευρώπη, καταγγελία της δανειακής σύμβασης, χρεοκοπία ως εκ τούτου και έξοδο από το ευρώ. Από την άλλη, η «πράσινη» συνιστώσα αποτελούμενη από τους Πασόκους που έχουν βρει ζεστή αγκαλιά στον Τσίπρα εγκαταλείποντας το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ κι αφού πρώτα ήταν αυτοί που διέλυσαν την ελληνική κοινωνία. Τα ορφανά του Αντρέα τα οποία προσπαθούν να είναι πιο… κεντρώοι και που γνωρίζουν τα επικοινωνιακά κόλπα και τις πολιτικές ίντριγκες που κάνουν ένα συνονθύλευμα πολιτικών σε κόμμα που θα διεκδικήσει την εξουσία. Ό,τι έκαναν και την εποχή του Αντρέα δηλαδή και αργότερα του Σημίτη.

Κάπου εκεί ανάμεσα βρίσκονται κάποιες Ρόζες, κάποιες ΑΚΟΕΣ και διάφοροι άλλοι περίεργοι που έχουμε κατά καιρούς περιγράψει.

Ο Τσίπρας λοιπόν προσπάθησε σήμερα να παίξει το παιχνίδι του αντί σε όλα, πάντα εκ του ασφαλούς, όπως έκανε και ο πολιτικός του μέντορας, Ανδρέας Παπανδρέου. Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, έξω οι βάσεις του θανάτου, τα συνθήματα της δεκαετίας του ’80. Έξω από το Μνημόνιο, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τα συνθήματα του Τσίπρα.

Σε μια οξύτατη επίθεση κατά της… τριανδρίας που τους χαρακτήρισε «Μερκελιστές», άβολους, τρεμάμενους προστάτες των δανειστών, ο κ. Τσίπρας μίλησε για δημοκρατικό καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφιστούν τα μέτρα. Παίρνοντας ο ίδιος αυθαίρετα τη σημαία του δημοκράτη που μόνο αυτός έχει δίκιο και προστατεύει την πατρίδα είπε: «Είναι πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας. Για μας και για τα παιδιά μας. Να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Να μην είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά τα πρώτα που δεν θα περάσουν».

Και συνέχισε με ένα πομπώδες ύφος που δεν ταιριάζει στο πολιτικό του ανάστημα:

«Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης επέλεξαν να συντηρήσουν τον άξονα υποταγής και μετάνοιας που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο ταξίδι του στο Βερολίνο. Επέλεξαν να τα ‘χουν καλά με τους ισχυρούς. Όχι να διαμορφώσουν μέτωπο με τους αδύνατους. Είτε από έλλειψη θάρρους και διορατικότητας».

Κι έκανε και την εξής αυθαίρετη πέρα για πέρα ανάλυση: «Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να βγάλει τον τόπο από τον γκρεμό του Μνημονίου. Γιατί ξέρει ότι έχει μπροστά του μία -και μόνο μία- πραγματική επιλογή: ή το πρόγραμμα της οικονομικής και κοινωνικής εκκαθάρισης του Μνημονίου ή το πρόγραμμα για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ή το Μνημόνιο ή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Από πού κι ως που ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι εξεγείρει τα πλήθη; Και γιατί δεν το δείχνει στην πραγματικότητα, στους δρόμους; Απ’ όσο γνωρίζουμε στην προχθεσινή διαδήλωση το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μικρότερο από όλων όσοι συμμετείχαν. Μάλιστα, όταν άρχισαν τα λίγα επεισόδια στο Σύνταγμα οι Συριζαίοι την… έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια προκειμένου να μη φάνε τα δακρυγόνα.

Απ΄ όσο γνωρίζουμε επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες διαδηλώσεις πηγαίνει μια βόλτα μέχρι το Σύνταγμα, κάνει τις απαραίτητες επαναστατικές δηλώσεις του, χαιρετάει τα πλήθη (λέμε τώρα) του ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρεί για πιο ήσυχα και πιο… υγιεινά μέρη. Κι αφήνει τη Ρένα Δούρου και τον Στρατούλη μαζί με το Γλέζο να κουραστούν στην πορεία. Έτσι, θα κάνει αντίσταση στο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας; Έτσι θα ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις και το λαό στη μάχη κατά του κακού Σαμαρά που δεν είναι πατριώτης;

Επισήμανε μάλιστα ότι «ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού, στο γράμμα και το πνεύμα της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος της χώρας. Του άρθρου 120 που επισημαίνει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων», είναι η πιο αποτελεσματική, δημοκρατική διέξοδος για την ανατροπή του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης που το εφαρμόζει».

Μα κι εμείς αυτό λέμε κ. Τσίπρα, δημοκρατικά να διαδηλώνει ο κόσμος κι όχι με τους μπαχαλάκηδες που τόσα χρόνια ανεχτήκατε να καπελώνουν τις διαδηλώσεις.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «από κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα είναι σαφές. Το ακούμε και στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που διοργανώνουμε σ’ όλη την Ελλάδα, στην πορεία μας με το λαό. Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να βγάλει τον τόπο από τον γκρεμό του Μνημονίου».

Προφανώς ο κ. Τσίπρας μιλάει με άλλο… λαό. Διότι ο λαός δεν συνασπίζεται στο πλευρό της κάθε Ρόζας ή του κάθε πικραμένου πασόκου που βρήκε καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τάζει τα πάντα, διορίζει τους πάντες, δίνει επιδόματα σε όλους και μοιράζει χρήμα λες και βρίσκεται στην εποχή του «Τσοβόλα δος τα όλα».

Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους συμμετέχοντες στην κυβέρνηση ως «μερκελιστές», διότι συνομιλούν με τη Μέρκελ, επομένως είναι και υποτελείς της.

Κατ’ αρχάς θα μπορούσε να ρωτήσει τους Πασόκους που έχει στο κόμμα του, πώς έγινε η Ελλάδα «υποτελής» της Γερμανίας και των άλλων δανειστών. Πώς δηλαδή φτάσαμε να ικετεύουμε για δάνεια προκειμένου να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Επίσης, μήπως εκτός από τις επαναστατικές φανφάρες του να μας δώσει κι ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Διότι αρνούμαι το χρέος δεν είναι ρεαλισμός. Είναι καταδίκη σε φτώχεια ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που ζούμε τώρα. Επιστροφή στη δραχμή, κλείσιμο των οικονομικών συνόρων, αδυναμία εξεύρεσης βασικών προϊόντων. Διότι, όπως και να το κάνουμε, ακόμη (ίσως και ποτέ) η Ελλάδα δε θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της. Για να επιστρέψει σε ένα βασικό παραγωγικό μοντέλο που θα προσφέρει αυτάρκεια θα πρέπει πρώτα να περάσουν πολλά χρόνια.

Και τέλος, ο κ. Τσίπρας με την τακτική που ακολουθεί όταν γίνει κυβέρνηση με ποιους θα συνομιλήσει αν όχι με τη Μέρκελ και με τον Ολάντ. Τον έναν τον είπε Ολαντρέου κι αυτός του έκλεισε την πόρτα. Την άλλη τη βρίζει από το πρωί ως το βράδυ, σιγά μην ασχοληθεί μαζί του.

Ποιος του μένει να συνομιλεί για να λύσει το ελληνικό πρόβλημα; Ο πρόεδρος του κόμματος Ντε Λίνκε που ήρθε και στην Αθήνα; Ο Μελανσόν στη Γαλλία; Κάτι φιλόσοφοι που ονειρεύονται τη μαρξιστική επανάσταση; Ή μήπως τον Τσάβες;

Είναι καιρός να σοβαρευτεί ο κ. Τσίπρας διότι είναι αξιωματική αντιπολίτευση και μπορεί να γίνει πρωθυπουργός; Ας αποφασίσει με ποιες από τις συνιστώσες θα πάει και ποιες θα αφήσει. Κι ας συντάξουν οι επιτελείς του ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση αντί να ωρύεται με αποτυχημένα τσιτάτα περασμένων δεκαετιών.

http://www.antinews.gr/2012/10/20/185165

ΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ;



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΝΙΚΗΤΕΑΣ
Η πληροφορία προφανώς προέρχεται από αξιόπιστη πηγή. Ο Ν. Νικητέας στα "Παραπολιτικά" (δεν τον ήθελαν στο Θέμα και τώρα τρώνε τις σούπες που τους πασάρουν δεξιά και αριστερά) αποκαλύπτει ότι ο Α. Δελλατόλας ετοιμάζει... καθημερινό φύλλο που θα στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Που τα βρήκε τα λεφτά; Ένα τέτοιο εγχείρημα θέλει κεφάλαιο εκατομμυρίων ευρώ. Εάν ο Α. Δελλατόλας διέθετε κάτι τέτοιο θα το είχε ρίξει στο Ποντίκι. Θετικό το βήμα να ανοίγουν εφημερίδες σε περίοδο κρίσης, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε μερικά ερωτήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί κονδύλια για την έκδοση εφημερίδων;



http://fimotro.blogspot.gr

Δραματικοί τόνοι από τον Πρωθυπουργό - 16/11 τελειώνουν τα ταμειακά αποθέματα της χώρας



Ζήτησε να επισπευσθεί η εκταμίευση της δόσης

- Είπε ότι δεν θα χρειαστεί άλλη Σύνοδος Κορυφης 
- Είπε ότι επιμένει στις αποκρατικοποιήσεις και ας μην προβλέπονται στο Μνημόνιο 
- Ευχαρίστησε Βενιζέλο και Κουβέλη 
"Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν μόνος μου στις Βρυξέλλες" 
- "Εχουμε κενά αλλά δεν σκέφτομαι τώρα τον ανασχηματισμό. Ισως μετά τα μέτρα." 
- Ανακοίνωσε ότι Ολάντ και Μόντι αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του να έρθει στην Αθήνα 
- Εμφανώς κουρασμένος και καταβεβλημένος ο πρωθυπουργός 

Σε δραματικούς τόνους ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι όλοι αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο τελευταία. "Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των άλλων ηγετών. Ζητησα", είπε, "μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης. Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία ειναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα." Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, κάθε Έλληνας, κάθε ώρα, περνά ένα προσωπικό δράμα. "Τους είπα, ότι αυτό δεν είναι Ευρώπη".

Προειδοποίησε επίσης ότι όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. 

Ο πρωθυπουργός είπε 2 φορες ότι τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου. 

Είπε ακόμα ότι δεν θα χρειαστεί και άλλη Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση της δόσης. 

"Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε με το διακύβευμα. Θα πάρουμε την δόση και θα περάσουμε στην άλλη σελίδα που είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Και οι τρείς είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα. Μπροστά σε αυτό δεν μπαίνουν άλλες λογικές", είπε ο πρωθυπουργός. 

Και συνέχισε: "Εγω δεν είμαι ικανοποιημένος και ποτέ δεν θα το πω. Μέχρις ότου η Ελλάδα μπει ορατά στον δρόμο της Ανάπτυξης. Αν πω ότι είμαι ικανοποιημένος για μένα ανθρώπινα μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαι εφησυχασμένος." 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αποκρατικοποιήσεις τονίζοντας με έμφαση ότι παρά το γεγονός ότι κάποια πράγματα δεν είναι στις συμβατικές μας υποχρεώσεις - όπως η αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ ή η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης - εκείνος είναι αποφασισμένος να τα κάνει. 

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη που στηρίζουν την προσπάθεια. "Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν μόνος στις Βρυξέλλες", είπε χαρακτηριστικά. 

Eρωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού είπε ότι το μόνο πράγμα που περνάει από το μυαλό του είναι η ανάπτυξη και τίποτε άλλο. "Οταν έρθει εκείνη η ώρα θα κάνουμε ότι έχει κάνει κάθε κυβέρνηση. Εχουμε κενά αλλά δεν σκέφτομαι τώρα τον ανασχηματισμό. Ισως μετά τα μέτρα".


NewsIt.gr



Ομιλία Ι.Τζαμτζή για το σχέδιο νόμου περί αποκρατικοποιήσεων



E-mailΕκτύπωσηPDF
DC«Από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας, διότι θα υπάρξει κοινωνική
και οικονομική σταθερότητα, θα προκύψουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες και αυτές θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας»
«Από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας, διότι θα υπάρξει κοινωνική και οικονομική σταθερότητα, θα προκύψουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες και αυτές θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας», αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μιλώντας στη Βουλή, στο Σχέδιο Νόμου για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αποκρατικοποιήσεις, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και άλλες διατάξεις.
Στην εισήγηση του ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι η αντιπολίτευση λαϊκίζει χωρίς να καταθέτει καμία απολύτως πρόταση για έξοδο από την κρίση.
Στην Εισήγηση του ο Βουλευτής κ. Τζαμτζής ανέφερε τα εξής:
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Συζητούμε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά την
α) την Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την Τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του νόμου 3986/2011 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015»
β) την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας», καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του Ν. 3631/2008 και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.
Ο τίτλος του σχεδίου νόμου είναι πολύ μικρός σε σχέση με το μέγεθος των διαρθρωτικών αλλαγών που επιφέρουν οι παραπάνω κυρώσεις.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Η κρίση που σήμερα βιώνει η χώρα μας είναι πρωτόγνωρη.
Όλοι οι δείκτες της Ελληνικής Οικονομίας με εξαίρεση τις εξαγωγές, αποτυπώνουν την συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας του 2012.
Από οικονομικούς δείκτες, φαίνεται ότι η ύφεση θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ σε σταθερές τιμές παρουσίασε κατά το 2οτρίμηνο του 2012 μείωση 6,2% σε ετήσια βάση σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2011.
Η ιδιωτική κατανάλωση του 1ου τριμήνου του 2012 μειώθηκε κατά 7,5%.
Οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 21,3%
Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 11,2%
Και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 10%
Μόνο οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 9,5%
Και οι εξαγωγές υπηρεσιών κατά 0,7%
Με δεδομένο ότι στο 2ο εξάμηνο του 2012 θα έχουμε εντονότερες τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία από την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής εκτιμάται ότι η μείωση του ΑΕΠ για το 2012 θα είναι 6,5%
Ο πληθωρισμός υποχωρεί λόγω της χαμηλής ζήτησης και της μείωσης του κόστους εργασίας και υπολογίζεται για το 2012 στο 1,2%, αισθητά χαμηλότερα από το 2011.
Η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2012 ήταν στο 24,4% και οι άνεργοι ήταν 1.216.400 άτομα.
Το ποσοστό των νέων ηλικίας 15-44 ετών ήταν στο 55% και των γυναικών στο 28,1%. Εκτιμάται ότι η ανεργία το 2012 θα είναι στο 23,5%.
Το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα βουλιάζει.
Ο ρυθμός μείωσης των καταθέσεων διαρκείας μιας μέρας, διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2012 σε 20,9%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν 18%.
Ο ρυθμός μείωσης των καταθέσεων προθεσμίας έως 2 ετών, από 15,3 % τον Δεκέμβριο του 2011, έφθασε στο 16,1% τον Ιούλιο του 2012
Από τον Οκτώβριο του 2009, ξεκίνησε η φυγή των εγχώριων καταθέσεων, με ένταση τις περιόδους των εκλογών.
Η μείωση και η φυγή καταθέσεων, η αβεβαιότητα και η οικονομική ύφεση, είχαν ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση χορήγησης δανείων από τις τράπεζες.
Η απομείωση της αξίας των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων, που έφερε την αποδυνάμωση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών, καθώς και οι επισφάλειες που δημιουργούνται λόγω μη εξυπηρέτησης των δανείων, αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα ασφυξίας που υπάρχει στην Ελληνική Οικονομία και την ανάγκη να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα, ώστε να υπάρξει ρευστότητα και μέσα από αυτήν να πάρει ανάσες και η Ελληνική Οικονομία.
Σήμερα είμαστε στον 5ο χρόνο ύφεσης και αυτή εκτιμάται στο 6,5%, από 6,9% το 2011.
Η ανάγκη να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά είναι πολύ μεγάλη.
Καθοριστικής σημασίας όμως, είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελληνική Οικονομία, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις ικανές να αντιστρέψουν την ύφεση, σε ανάκαμψη της οικονομίας.
Διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει στην Ελληνική Οικονομία αλλά άλλοι δεν ήθελαν να γίνουν και άλλοι δεν αφέθηκαν να τις κάνουν.
Διαρθρωτικές αλλαγές, που δεν μπορούμε πλέον να αποφύγουμε, «για να μην συγκρουστούμε με συντεχνίες», «να μην χαλάσουμε σχέσεις», «να μην χάσουμε ψήφους από βολεμένους ημέτερους».
Διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες επιβάλλεται να γίνουν για να μην «πληρώσουν» και αύριο, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, για να μην την πληρώνει ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα,
για να υπάρξει ώθηση στον οικονομικό τομέα μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις.
Το κράτος επιχειρηματίας και μάλιστα με την λογική της Αριστεράς, μας οδήγησε σε ελλείμματα, διαφθορά, συντεχνιακές λογικές, παχυλούς μισθούς συνδικαλιστών και ουσιαστικά δημιούργησε μια νομενκλατούρα, η οποία διαφέντευσε και προσπαθεί ακόμη να διαφεντεύσει το τιμάριο, το τσιφλίκι της.
Δείτε κατά το πρόσφατο παρελθόν στον ΟΛΠ, το λιμάνι του Πειραιά, όπου οι βολεμένοι συνδικαλιστές και υπάλληλοι αντιστέκονταν για να μην χάσουν τα προνόμια τους.
Οι εργαζόμενοι εκφορτωτές στον ΟΛΠ, όλοι μέλη της Αριστεράς, για να διασφαλίσουν τα 80- 120 χιλιάδες ευρώ που κάποιοι έπαιρναν τον χρόνο, γράφοντας υπερωρίες στους γερανούς, ενώ ήταν στο σπίτι τους, αντιδρούσαν στην παραχώρηση του προβλήτα στην Cosco.
Σήμερα από την παραχώρηση αυτή τα έσοδα για την οικονομία μας έχουν αυξηθεί.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του στις εκλογές έδωσε ξεκάθαρη εντολή στην Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης του Αντώνη Σαμαρά, να προχωρήσει σε πολιτικές οι οποίες θα φέρουν ξανά την ελπίδα
γι α ένα καλύτερο μέλλον.
Σήμερα ο λαϊκισμός της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής ξεχειλίζει, με κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν για τα προβλήματα δήθεν των πολιτών.
Εμείς καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις και τολμούμε δύσκολα και επώδυνα μέτρα, για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει.
Τολμούμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ξεβολεύουν πολλούς, αλλά αυτοί που θα ωφεληθούν είναι όλοι οι συμπολίτες μας.
Δεν έχουμε μειωμένη κοινωνική ευαισθησία.
Το αντίθετο μάλιστα.
Όταν τολμούμε να σπάσουμε συντεχνίες και στεγανά, σε φορείς όπου οι υπάλληλοι πέρα από παχυλούς μισθούς απολάμβαναν και ειδικών προνομίων, εμείς έχουμε την κοινωνική ευαισθησία και θέλουμε ίσες ευκαιρίες και ισότητα μεταξύ των εργαζομένων και όχι εσείς που θέλετε να μην αγγίζει κανείς τίποτε, να μην θιγούν καταστάσεις, γιατί η νομενκλατούρα των υπαλλήλων και των συνδικαλιστών αυτών των φορέων ανήκει πολιτικά πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι οι μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ που πέρασαν καλά πολλά χρόνια και τώρα βρήκαν φωλιά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα τελευταία κάποιοι πηγαίνουν στο άλλο άκρο την Χρυσή Αυγή.
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ενώ δουλεύουν σκληρά δεν απολαμβάνουν αυτών των προνομίων αλλά εσείς μιλάτε ακόμη για προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα και υπερασπίζεστε και αγωνίζεστε να μην γίνει καμία αποκρατικοποίηση, «να μην θιγούν τα κεκτημένα κάποιων, οι οποίοι είναι στελέχη σας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Σήμερα η κυβέρνηση Αγωνίζεται
Α) Να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη
Β) Επαναδιαπραγματεύεται τους όρους της δανειακής σύμβασης και την επιμήκυνση
Γ) Δημιουργεί ένα νέο οικονομικό και φορολογικό πλαίσιο για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.
Αποκτήσαμε αξιοπιστία στο εξωτερικό και άλλαξε το κλίμα στην Ευρώπη. Το βλέπουμε όλοι και πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτούμε.
Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση για τα μέτρα.
Μέτρα επώδυνα, μέτρα δύσκολα που κανείς δεν θέλει. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τα πάρουμε, για να πάρουμε την δόση των 31,5 δις και να αναπνεύσει η οικονομία μας.
Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια.
Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις.
Για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την Ελληνική οικονομία σε ανάκαμψη προχωρούμε:
Α) Σε νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους με περιστολή της σπατάλης.
Β) Με μείωση του δημοσίου τομέα μέσα από καταργήσεις φορέων που δεν έχουν ουσιαστικό λόγο λειτουργίας και συγχωνεύσεις.
Γ) Με ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Δ) Με αποκρατικοποιήσεις Δημοσίων Οργανισμών και αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Με το προτεινόμενο σχέδιο Νόμου κυρώνεται με το 1ο άρθρο η από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τον τίτλο «Τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» για να αντιμετωπιστούν θέματα λειτουργίας του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Τροποποιείται άμεσα η διαδικασία ορισμού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για να εναρμονιστεί με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής.
Με τον Ν. 3985/2011 ψηφίσθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής 2012-2015 και ορίσθηκε το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.
Για την Εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ψηφίστηκε ο Ν. 3986/2011 με τον οποίο συστάθηκε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ή ΤΑΙΠΕΔ και διαμορφώθηκε το Νομικό πλαίσιο για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.
Με το 2ο άρθρο κυρώνεται η από 7 Σεπτεμβρίου 2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Οργανισμούς Λιμένων Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του Ν. 3631/2008, με την οποία ρυθμίστηκε το κρίσιμο θέμα των ειδικών μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες και για να αντιμετωπιστούν κατεπείγοντα θέματα επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων.
Η κατάργηση της νομοθετικής υποχρέωσης του δημόσιου για την διατήρηση ελάχιστου ποσοστού στις εν λογω ΔΕΚΟ είναι ειλημμένη υποχρέωση της Ελληνικής δημοκρατίας, ήδη από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ν. 3985/2011.
Το τρίτο άρθρο περιλαμβάνει ρυθμίσεις με τις οποίες επιδιώκεται η συμπλήρωση και η τροποποίηση διατάξεων του Ν. 3986/2011 αλλά και άλλων διατάξεων, ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου.
Με τις προτεινόμενες αλλαγές αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα που ανακύπτουν κατά την διαδικασία αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων, καθυστερώντας και εν τέλει, εμποδίζοντας την επίτευξη του τελικού σκοπού που είναι η μείωση του δημόσιου χρέους.
Τέλος στο τέταρτο άρθρο περιλαμβάνονται κατεπείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείου Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Οι διατάξεις του σχεδίου Νόμου έχουν στόχο να λύσουν προβλήματα που διαπιστώθηκαν, να βελτιώσουν τον Ν. 3986/2011 και να δημιουργήσουν θεσμούς για την αποτελεσματική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με γνώμονα το όφελος των Ελλήνων πολιτών.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα και δυστυχώς πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Το ερώτημα λοιπόν είναι: θα προκύψει όφελος για τον κρατικό προϋπολογισμό από αυτή την ρύθμιση;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ, διότι η εφαρμογή της θα φέρει αφενός μεν αύξηση εσόδων, με την οποία θα αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος και αφετέρου αύξηση των εσόδων από την ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας, διότι θα υπάρξει κοινωνική και οικονομική σταθερότητα.
Θα προκύψουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες και αυτές θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.
Οι θετικές συνέπειες στην εθνική οικονομία θα προέλθουν ακόμη από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση νέων επενδυτών στην Ελλάδα από το εξωτερικό.
Η ανάπτυξη νέων επενδυτικών σχεδίων και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα αποδώσουν οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και θα βελτιώσουν αισθητά τις οικονομικές συνθήκες.
Η εργασία θα αυξήσει το ΑΕΠ, το οποίο σήμερα, μέρα με την μέρα συρρικνώνεται.
Η αντιπολίτευση είναι αντίθετη στις αποκρατικοποιήσεις και συχνά αρέσκεται να μιλά για τα «ασημικά» που ξεπουλιούνται αλλά τίποτε δεν λένε
Α) για την πρόταση τους, για το πώς θα βγούμε από την κρίση
Β) πως και από πού θα πληρωθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και άλλοι που θα προκύψουν από αποκρατικοποιήσεις που θέλουν να κάνουν, ή επιπλέον προσλήψεις χιλιάδων ατόμων.
Τίποτε δεν λένε για την περιουσία του κράτους που είναι σε τέλμα και κάποια τμήματα, κάποιοι επιτήδειοι τα λυμαίνονται.
Η αντιπολίτευση λαϊκίζει και επιδιώκει με έωλες υποσχέσεις, να βγάλει τους πολίτες στον δρόμο απέναντι στην Κυβέρνηση.
Τους καλώ να πουν πρώτα την πρόταση τους στους πολίτες, που και πως θα βρουν τα χρήματα για μισθούς, συντάξεις και ανάκαμψη της οικονομίας,
Θα είναι μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Ζούμε σήμερα κρίσιμες στιγμές της χώρας μας.
Περιθώρια για λαϊκισμό, παχιά λόγια και χάιδεμα αυτιών δεν υπάρχει.
Οι πολίτες ζητούν από όλους μας να είμαστε ειλικρινείς και αποτελεσματικοί.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ενώ υποφέρει, ταυτόχρονα υπομένει και θέλει να βγούμε από την κρίση.
Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για παλινωδίες και ημίμετρα.
Δυστυχώς είναι μονόδρομος τα μέτρα, αλλά μπορούν να βελτιωθούν προς όφελος των συμπολιτών μας, με την άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και την ορθολογική και αποτελεσματική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Για αυτό σας καλώ όλους να ψηφίσετε το παρόν Σχέδιο Νόμου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου