Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Babacan: Πρέπει να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας




Της Yeliz Candemir

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (Dow Jones)—Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Ali Babacan δήλωσε σήμερα ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να αποφευχθεί, τη στιγμή που η διαμάχη μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών της Ευρώπης και των πολιτικών για το πώς θα αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση χρέους συνεχίζεται.

«Ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα φέρει απρόβλεπτα αποτελέσματα και θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη διάθεση ανάληψης κινδύνου», τόνισε ο Babacan, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

Κάλεσε την Ελλάδα να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και μετά να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις.

Ο Babacan προσέφερε επίσης τη στήριξή του στη νομισματική πολιτική κατεύθυνση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας. Από τα τέλη του περασμένου έτους, η κεντρική τράπεζα συνεχίζει με μία ανορθόδοξη νομισματική πολιτική, διατηρώντας το βασικό επιτόκιο σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για να εμποδίσει τις κερδοσκοπικές επενδύσεις, ενώ αύξησε το όριο των αποθεματικών για τις τράπεζες για να περιορίσει την καταναλωτική ζήτηση, καθιστώντας πιο ακριβές τις τραπεζικές χορηγήσεις.

Στην πιο πρόσφατη συνεδρίασή της, την περασμένη εβδομάδα, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και το όριο των αποθεματικών.

© Dow Jones Newswires


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου