Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Είπε όσα θα έλεγε και ο Σημίτης…

16.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ


Η ομιλία του Γιώργου Φλωρίδη στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, προκάλεσε αίσθηση. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, θεωρείται ένας από τους αυθεντικότερους εκφραστές των απόψεων του τέως πρωθυπουργού, αν και διατηρεί πλέον ο ίδιος πολιτική αυτονομία, και εξελίσσεται σε πόλο συσπείρωσης δυσαρεστημένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Στο πολιτικό παρασκήνιο, διακινούνται σενάρια που θέλουν τον Γιώργου Φλωρίδη να εξασφαλίζει μια θέση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο του Γιώργου Παπανδρέου, με αρμοδιότητα στα οικονομικά θέματα, προκειμένου να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Γενικού Λογιστηρίου.
Φαίνεται ωστόσο ότι η φιλοδοξία της συμμετοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα, δεν καταφέρνει να υπερκεράσει την ευθύνη να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. «Αναδεικνύεται μια μεταρρυθμιστική εξάντληση του χώρου μας. Αυτό είναι λογικό, γιατί αυτά που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, καθυστερούσαν επί δεκαετίες στην Ελλάδα. Αυτή η κατάσταση όμως είναι και αποτέλεσμα της ιδεολογικής και πολιτικής ανετοιμότητας του ΠΑΣΟΚ για μια τέτοιου είδους, εκτεταμένη αλλαγή της χώρας», σχολίασε με νόημα ο Γιώργος Φλωρίδης.
Μια αποστροφή βγαλμένη από το… εκσυγχρονιστικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι στο εσωτερικό του Κινήματος που πιστεύουν ότι, από τη στιγμή που εγκαταλείφτηκε η πολιτική παρακαταθήκη του Κώστα Σημίτη, επί ημερών του οποίου το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήρθε πιο κοντά στο Κέντρο, απομακρυνόμενο από τον λαϊκισμό.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου