Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011
Εκθετος στα µάτια του ελληνικού λαού µένει ο Θεόδωρος Πάγκαλος από τα ντοκουµέντα που δηµοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος για την οµιλία του στην Κωνσταντινούπολη την οποία κατέγραψε η τουρκική εφηµερίδα «Χουριέτ».
Τα ντοκουµέντα του «Ε.Τ.» συλλαµβάνουν για άλλη µία φορά ψευδόµενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ πλέον από σήµερα η «καυτή πατάτα» για την τύχη του κ. Πάγκαλου βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού που καλείται να πάρει αποφάσεις. Σε µία επίδειξη αλαζονείας αλλά και… αφέλειας εναντίον του Ελεύθερου Τύπου, αλλά εντέλει και του ελληνικού λαού, ο κ. Πάγκαλος έσπευσε να διαψεύσει και µάλιστα… κατηγορηµατικά το δηµοσίευµα του Ελεύθερου Τύπου που αποκάλυψε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη ενώπιον ακροατηρίου Ελλήνων οµογενών και Τούρκων δηµοσιογράφων µίλησε για την τεµπέλικη Ελλάδα προκαλώντας και τον βασικό τίτλο της εφηµερίδας Χουριέτ «ο τζίτζικας και ο µέρµηγκας».
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος δεν είχε καµία επαφή µε εκπροσώπους του Τύπου. Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη», ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος προφανώς δεν υπολόγισε τι θα επακολουθήσει…
Επίθεση κατά Ν.Δ.
Μετά το χθεσινό δηµοσίευµα του Ελεύθερου Τύπου και πριν καλά – καλά στεγνώσει το µελάνι της αρχικής διάψευσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανήλθε µε νέα δήλωση. Πραγµατοποίησε στροφή 180 µοιρών µε τις γνωστές επιθέσεις κατά της Ν.Δ. αλλά και του Ελεύθερου Τύπου. Σε αυτή τη δεύτερη ανακοίνωση, τη διάψευση της… διάψευσης, ο κ. Πάγκαλος αναφέρεται σε άλλες συνεντεύξεις του από το πρόσφατο παρελθόν όπου έχει πει ότι οι Ελληνες δουλεύουν πραγµατικά σκληρά για να καλύψει τις πρόσφατες δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη, επιτίθεται κατά του Α. Σαµαρά, του Κ. Καραµανλή και φυσικά επιχειρεί να ειρωνευτεί τον Ελεύθερο Τύπο τον οποίο κατηγορεί ότι «κατεβαίνει ένα – ένα τα σκαλιά της ποιότητας για να καταντήσει ένα ακόµη tabloid τύπου “Bild”». Οπου «Bild» –σηµειώστε– είναι η γερµανική εφηµερίδα η οποία ένα µήνα πριν φιλοξενούσε συνέντευξη του Ελληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου… Αργά χθες το βράδυ ο κ. Πάγκαλος εξέδωσε και τρίτη ανακοίνωση για το θέµα διαψεύδοντας ακόµα και τον εαυτό του, µε νέες επιθέσεις εναντίον της Ν.Δ., και του Α. Σαµαρά.
«Η Νέα Δηµοκρατία δεν ξέρει τι να αφήσει και τι να πιάσει. Το µόνο που γνωρίζει είναι κατά καιρούς να επιτίθεται προσωπικά σε µέλη της κυβέρνησης. Είναι το νέο ήθος Σαµαρά στην πολιτική ζωή του τόπου. Οπως δηλώσαµε εξαρχής, δεν υπάρχει ούτε συνέντευξη ούτε οποιαδήποτε επαφή µε Τούρκο δηµοσιογράφο, όπως αρχικά ισχυρίστηκε η Νέα Δηµοκρατία. Υπάρχει η προσφώνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης η οποία έχει µία συνέχεια και έναν λογικό ειρµό που οι πλαστογράφοι δεν µπορούν βέβαια παρά να παραποιήσουν.
Τώρα για το αν ήταν πατριωτικά αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη, οµιλών προς δεκάδες εκπροσώπους των οργανώσεων της Οµογένειας, είναι χαρακτηριστικό ότι το τέλος της οµιλίας του κάλυψαν ενθουσιώδη χειροκροτήµατα. Οι Ελληνες οµογενείς της Κωνσταντινούπολης είναι βέβαια πολύ πιο αρµόδιοι να κρίνουν ποιος µιλά πατριωτικά από τα ακροδεξιά “τσικό” της δηµοσιογραφίας στα οποία έχει ανατεθεί η εκπροσώπηση της Ν.Δ. Ας ασχοληθούν µε κάτι σοβαρότερο, όπως το “Ζάππειο 2” που αδίκως περιµένουµε τόσο καιρό».
Το ακριβές περιεχόµενο
Δηλαδή, µε την τρίτη ανακοίνωση ο κ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει αυτό που αρχικά διέψευσε, αντιλαµβανόµενος προφανώς ότι οι αποκαλύψεις θα είναι ραγδαίες και καίριες. Οσο για το «λογικό ειρµό», στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε το ακριβές περιεχόµενο των όσων είπε ο κ. Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη. Για την τεµπέλικη Ελλάδα και τους εργατικούς Τούρκους και για όσους εδώ στην Ελλάδα αντιδρούσαν στην επένδυση µε την αγορά της FINANCE BANK από την Εθνική. Για την ιστορία, το ΠΑΣΟΚ µε επικεφαλής τον σηµερινό υπουργό Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχε χαρακτηρίσει την επένδυση αυτή σκάνδαλο και 37 βουλευτές του είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Το ζήτηµα όµως για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που καλείται πλέον να δει τι θα κάνει µε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης δεν είναι µόνο το συκοφαντικό για τους Ελληνες και καταστροφικά επιζήµιο για την ελληνική οικονοµία στη φάση της µεγάλης οικονοµικής κρίσης περιεχόµενο της νέας οµιλίας του κ. Πάγκαλου.
Είναι το κραυγαλέο ψέµα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, µε το οποίο επιχείρησε να καλύψει την αλήθεια της αποκάλυψης του Ελεύθερου Τύπου και η αίσθηση ατιµωρησίας που ενισχύεται όσο δεν αντιµετωπίζονται αλαζονικές συµπεριφορές σαν του κ. Πάγκαλου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιχείρησε για άλλη µία φορά να κάνει το άσπρο µαύρο ποντάροντας στη δύναµη που του παρέχει η εξουσία χωρίς να υπολογίζει την ελληνική κοινή γνώµη. «Αντιεξουσιαστές στην εξουσία», που λέει και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος –όπως δείχνει– ανέχεται τέτοιες άθλιες και προκλητικές συµπεριφορές µέσα στην κυβέρνησή του.
Προχθές, ο κ. Πάγκαλος δεν ακολούθησε τη γνωστή οδό της καταγγελίας περί δήθεν παραποίησης των λεγοµένων του, όπως έκανε µε το περίφηµο «µαζί τα φάγαµε», µε τους «κοπρίτες» δηµοσίους υπαλλήλους ή τους «αδαείς» αγωνιστές του 1821. Αυτή τη φορά ο κ. Πάγκαλος επιχείρησε µε κοινά ψέµατα να καλύψει την αλήθεια.
Και µόλις αντιλήφθηκε ότι τα πράγµατα ξέφυγαν από τον έλεγχό του, άρχισε τις γνωστές… πιρουέτες επιχειρώντας να πετάξει την µπάλα σε άλλο γήπεδο. ¦
Ε.Τ.
Η απομαγνητοφώνηση στα αγγλικά
….Forty years from the revolution of Gadaffi and I was invited to follow four hours of speeches in Arabic without translation… That was very bad manners. So, I don’t want to give you a speech in Greek here, that our guests will not understand. I have been in contact in many ways with the Greek community here in Istanbul. (…)
The first time I entered in a more specific way the politics of the Greek community here was in 1996 when discussion about the status of Turkey as a candidate country for the European community were discussed.
At that time, I learned that there was a secret decree that forbited the Greek citizens or Turkish with a Greek origin to possess property. I presented this law to my colleagues in the European Union and all discussions immediately stopped, because this was a discriminatory law (…) inacceptable to the European system of law principles.
I have that way discuss this issue all these years later… I think that now Turkey is progressive...)
Εverytime I come here I get α new impression (…) The impression I have this time is optimism and a certain confidence, which is new. They are very good feelings. Very good situation for a country. Lets make something out of it. Because a lot of things that create problems are due to lack of confidence. They are not material impossibilities that cannot be overcome. As you know, in Greece, right now our situation is exactly the contrary. There is a lot of pessimism, and pessimism is very bad. (…) We had to deal with our public sector. We have been trying to avoid breaking in it and its practices for years. It was a comfortable way but also a lazy way to live and now we have to face it. We have to fix it now. I hope the outcome will be positive. (…).
When the National Bank of Greece bought the Finansbank, some people in Athens called it the «national bluff». Now the Finansbank, which is still part of the National Bank of Greece, is one of the most successful banks. So these people now they can see how wrong they have been.
…η μετάφραση στα ελληνικά
Στην επέτειο των σαράντα χρόνων από την επανάσταση του Καντάφι, προσκλήθηκα να παρακολουθήσω ομιλίες διάρκειας τεσσάρων ωρών στα αραβικά χωρίς μετάφραση… Δεν θέλω λοιπόν να μιλήσω στα ελληνικά εδώ, γιατί δεν θα με καταλαβαίνουν οι προσκεκλημένοι μας.
Είχα επαφές με την ελληνική κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη με διάφορους τρόπους (...)
Η πρώτη φορά που αναμίχθηκα στα πολιτικά πράγματα της ελληνικής κοινότητας εδώ ήταν το 1996, όταν είχαν αρχίσει συζητήσεις για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Τότε είχα μάθει ότι υπήρχε ένα μυστικό διάταγμα το οποίο απαγόρευε στους Ελληνες πολίτες ή στους Τούρκους με ελληνική καταγωγή να αποκτούν ακίνητη περιουσία.
Υπέβαλα αυτό το νόμο στους συναδέλφους μου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όλες οι συζητήσεις (για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας) σταμάτησαν αμέσως γιατί ήταν νόμος διακρίσεων… απαράδεκτος για το ευρωπαϊκό σύστημα νομικών αρχών.
(…)
Συζήτησα το θέμα όλα αυτά τα χρόνια μετά… Πιστεύω ότι τώρα η Τουρκία προοδεύει…
Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη σχηματίζω και μια διαφορετική εντύπωση. Η εντύπωση που σχημάτισα αυτή τη φορά είναι ότι αποπνέει αισιοδοξία και μια κάποια αυτοπεποίθηση. Κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά είναι μια πολύ καλή αίσθηση που δείχνει ότι η χώρα περνάει μια καλή φάση. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί πολλά προβλήματα δεν οφείλονται σε υπαρκτά εμπόδια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά πηγάζουν από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Οπως ίσως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Επικρατεί πολλή απαισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι κακή (…) Επρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγαμε να τα θίξουμε. Ηταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (…) Ελπίζω το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να είναι θετικό (…)
Οταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε τη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν.
Η… ώρα του Μαξίµου
Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόµµατος ο κ. Παπανδρέου κατηγορείται ήδη για πολιτική αδυναµία να υψώσει το ανάστηµά του απέναντι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ακόµα και µετά τα καταγεγραµµένα αποτελέσµατα ερευνών που δείχνουν ότι ο κ. Πάγκαλος µόνο αρνητική δηµοσιότητα δηµιουργεί για την κυβέρνηση. Στις απόψεις που διατρέχουν όλο το ΠΑΣΟΚ ότι «ο Παπανδρέου ανέχεται τον Πάγκαλο είτε γιατί αδυνατεί να τον διώξει είτε γιατί τον χρειάζεται τελικά…», αλλά και απέναντι σε ένα ωµό ψέµα που χαρακτηρίζει πλέον τη συµπεριφορά της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου καλείται να λάβει την τελική απόφαση…
Πηγή: E-typos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου