Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κι όμως, είναι ακόμη εδώ



Οι εκλογές του 2004 ήταν οι εκλογές της πολιτικής αλλαγής. Της βαριάς, εκκωφαντικής και στρατηγικών διαστάσεων ήττας του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, που οδήγησε το κατεξοχήν Κίνημα εξουσίας της Ελλάδας εκτός διακυβέρνησης. Και τον Κώστα Σημίτη εκτός πρωθυπουργίας, με τη σημειολογική χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου.
Η εποχή Σημίτη, που έκλεισε την επομένη της αναμέτρησης της 7ης Μαρτίου 2004, ήταν μια «γκρίζα» περίοδος για την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Μια περίοδος με πολλές και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Καθώς και οσμή σκανδάλων, που δεν βρήκαν ποτέ το δρόμο για τη Δικαιοσύνη, αφήνοντας στην ελληνική κοινωνία την αίσθηση του ημιτελούς.
Τη σκυτάλη στην πολιτική αποδόμηση Σημίτη πήρε το ΠΑΣΟΚ, με τη νέα τότε ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, ο Κώστας Σημίτης «είναι» ακόμη εδώ. Με τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Με τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του να κατέχουν θέσεις-κλειδιά. Κυρίως, με τη διεθνή συζήτηση για τον ρόλο του στη διόγκωση του ελληνικού χρέους. Και εκείνες τις συζητήσιμες συμφωνίες με τη Goldman Sachs. «Είναι» εδώ τα αποτελέσματα της πολιτικής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου