Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μιλάνε για Ελλάδα Σαρκοζί & Μέρκελ και ο Γ.Παπανδρέου συμφωνεί για την εποπτεία της κυβέρνησης



ImageΣε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ. Καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Άκρα μυστικότητα υπήρξε και κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία λίγες ώρες νωρίτερα.Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του έκτακτου Eurogroup, σήμερα το βράδυ, αλλά και της Συνόδου Κορυφής αύριο, οι διαδικασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κι η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ εξακολουθούν να μην συγκλείνουν σε μία κοινή γραμμή σχετικά με την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, του κινδύνου μεταδοτικότητάς της, της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκό Ταμείο χρηματο-πιστωτικής σταθερότητας.

Πριν δύο ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ.Μπαρόζο, κατά την οποία συζήτησαν την μείωση της εθνικής κυριαρχίας που διαπραγματεύεται ο Γ.Παπανδρέου.
Μεταξύ άλλων αναφορά έγινε και στην ευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα εγκατασταθεί στην Αθήνα (την ονομάζουν "ομάδα κρούσης-task force"), καθώς και την εθνική συμμετοχή στα επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Σε δήλωση του αμέσως μετά, ο  κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι τώρα είναι η ώρα της Ελλάδας και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ζήτησε δε να υπάρξει μια συλλογική αναπτυξιακή λύση για την Ευρώπη στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής.






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου