Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Τα 3 σενάρια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι



Τη δημιουργία συστήματος εγγυήσεων για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την διασφάλιση της χρηματοδότησής τους εξετάζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με έγγραφο που προετοίμασαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για τη Σύνοδο Κορυφής και το οποίο περιήλθε σήμερα στην κατοχή του Reuters. 

Σύμφωνα με το έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται οι δυσκολίες χρηματοδότησης των τραπεζών αλλά και το πλαίσιο επίτευξης του στόχων τους, αναφέρονται τρεις διαφορετικές πιθανές μέθοδοι ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Αναλυτικά, το πρώτο σενάριο προβλέπει την επανενεργοποίηση των εθνικών μηχανισμών, παρόμοιων με αυτούς που τέθηκαν σε εφαρμογή στην μετά Lehman Brothers τραπεζική κρίση.

Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει την «συγκέντρωση των εθνικών εγγυήσεων» υπό τον συντονισμό και τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής.

Το τρίτο σενάριο προβλέπει ένα «πιο συντονισμένο μοντέλο συγκέντρωσης των εθνικών εγγυήσεων». Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συγκέντρωσης πόρων σε ένα «κοινό όχημα», ενώ κάποιες βασικές υποχρεώσεις θα συνεχίσουν να βαραίνουν τις εθνικές κυβερνήσεις.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου