Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Θα βρεθούν βουλευτές να τους σταματήσουν;



Όταν ακούς τον Βέλγο υπουργό των Οικονομικών, τον κύριο Ντιντιέ Ρέιντερς, να λέει αυτά που θα θέλαμε να είχαμε ακούσει από τον Έλληνα ομόλογό του, είναι να μελαγχολείς. Τουλάχιστον, διότι το πλέον εγγύτερο συναίσθημα στα όσα έχει εξαγγείλει ο κύριος Παπακωνσταντίνου είναι η αγανάκτηση. Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ο Βέλγος να δηλώνει ότι: «Δεν πρέπει να εξοντώσουμε τον ελληνικό λαό», ενώ την ίδια ώρα ο Έλληνας να θεωρεί την «εξόντωση» …αναγκαία προκειμένου να βγούμε από την κρίση!
Εδώ κάτι δεν πάει καλά και προφανώς αυτό δεν οφείλεται στον «ξένο παράγοντα» αλλά κυρίως στηνπαντελή ανικανότητα της κυβέρνησης και δη του ανθρώπου που εμπιστεύεται με «κλειστά μάτια» ο πρωθυπουργός. Αλήθεια ασχολήθηκε κάποιος από την κυβέρνηση σοβαρά με όσα είπε ο Ντιντιέ Ρέιντερς στη Σαββατιάτικη De Morgen; Κατάλαβε κανείς τι εννοούσε επισημαίνοντας ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τα δημοσιονομικά μέτρα»; Μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε κριτική, αλλά κι αυτός τόσο «στρογγυλή» που όσα είπε τα πήρε η κατηφόρα.
Το επικίνδυνο πλέον δεν είναι η αντιληπτική ικανότητα των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ούτε αν θα επιδείξει καλή διάθεση ο κ. Παπακωνσταντίνου για να πάρει πίσω κάποια από τα μέτρα και να τα αντικαταστήσει με κάποια άλλα (βλ. περίπτωση Πετσάλνικου). Το επικίνδυνο είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βλέπουν τη χώρα να έχει πάρει τη κατηφόρα, να έχουν τη δυνατότητα να τη σταματήσουν και να μη το κάνουν.
STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου