Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Αξιόπιστη λύση για την κρίση

30/04/2011 


Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

Τις τελευταίες πινελιές στις επικαιροποιημένες προτάσεις του κόμματός του για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση βάζει αυτές τις μέρες ο Αντώνης Σαμαράς. Σε καθημερινή βάση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει πολύωρες συσκέψεις με τους συνεργάτες του στο οικονομικό επιτελείο της παράταξης, τους συμβούλους του Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μουρμούρα, καθώς και τους αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα και Νότη Μηταράκη, προκειμένου να τακτοποιήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια του προγράμματος, της αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης, όπως λένε στη Ν.Δ., εν όψει της παρουσίασής του στο Ζάππειο, πιθανότατα στις 9 Μαΐου.
Οι προτάσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια του περσινού αντίστοιχου πακέτου, που είχε παρουσιαστεί από τον κ. Σαμαρά τον Ιούλιο και που, όπως σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, αν είχε εφαρμοστεί από την κυβέρνηση, τα πράγματα στην ελληνική οικονομία θα ήταν πολύ καλύτερα σήμερα.
Η συγκεκριμένη δέσμη μέτρων θα είναι ρεαλιστική και πλήρως κοστολογημένη, συγκεκριμένη και θα εστιάζει στην αντιμετώπιση του βασικότερου προβλήματος, αυτού των εσόδων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα κινείται σε τελείως διαφορετική λογική από αυτή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ως προς τη φορολογία, καθώς, όπως πιστεύει, πιο εύκολο είναι να μαζέψεις ως κράτος λίγα από τους πολλούς, παρά πολλά από τους λίγους. Στο πλαίσιο αυτό θα προτείνει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, η οποία θα πρέπει να καλύπτει τόσο τους άµεσους φόρους (επιχειρήσεις και ατοµικά εισοδήματα) όσο και τους έµµεσους (ΦΠΑ και φόρο καυσίµων). Θα μιλήσει, εξάλλου, για µέτρα - ανάσα στις επιχειρήσεις και θα υποστηρίξει ότι η δίκαιη φορολογία θα είναι και η λύση στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Επίσης, θα δώσει έμφαση στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θέμα που ο ίδιος είχε αναδείξει πρώτος κατά την παρουσίαση των περσινών προτάσεων της Ν.Δ., στην τόνωση της οικοδομής, από την οποία εξαρτώνται πάρα πολλοί επαγγελματίες, στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς και στην αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αναφορά ο κ. Σαμαράς θα κάνει στην ανάγκη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα και τον συμψηφισμό των οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών από και προς το Δημόσιο.
Το "Ζάππειο 2", όπως χαρακτηρίζουν στη Ν.Δ. το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα, θεωρείται βέβαιο από την ηγετική ομάδα του κόμματος ότι θα συντελέσει στην ακόμα μεγαλύτερη και πιο γρήγορη ανάκαμψη της παράταξης, η οποία δημοσκοπικά φαίνεται να έχει πλησιάσει το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής. Μία από τις λέξεις - κλειδιά που θα χρησιμοποιήσει ο κ. Σαμαράς θα είναι η "επανεκκίνηση", όρος που θα αφορά τόσο την ελληνική οικονομία όσο και τη Ν.Δ. Για το επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται περιοδείες τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά όσο και από τα υπόλοιπα στελέχη σε όλη τη χώρα, προκειμένου να το επικοινωνήσουν στους πολίτες, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα της χώρας και δίνοντάς τους μια νότα ελπίδας για το αύριο.

ADESMEYTOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου