Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι ενδείξεις ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κάνει εξαγωγή του εσωκομματικού πολιτικού αδιεξόδου του, αναφορικά με την παρουσία του στην κυβέρνηση Σαμαρά, και μια ενδεχόμενη μελλοντική περισσότερολο πολιτική συμμετοχή του.
Οι διαρροές από την Ιπποκράτους περί «δυσφορίας» του Ευάγγελου Βενιζέλου για την καθυστέρηση στην οριστικοποίηση νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, αλλά και οι «περίεργες» δηλώσεις Δατσέρη, αποκαλύπτουν ότι, εκτός από τα 2/3 της εκλογικής βάσης του, το ΠΑΣΟΚ έχασε και την ευχέρεια να ελίσσεται με αποτελεσματικότητα στην πολιτική σκακιέρα.
Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό status το οποίο υπάρχει σήμερα στη χώρα. Η κυβέρνηση συνεργασίας, στηρίζεται στην εθνική ανάγκη να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και να αποφύγει τη χρεοκοπία. Οι τρεις εταίροι όμως δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Δεν έχουν το ίδιο μερίδιο, είτε στην ευθύνη, είτε στη διαχείριση της εξουσίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πολιτικός τον οποίο πίστεψαν οι Έλληνες, και το στήριξαν στις εκλογές του Ιουνίου, με ποσοστά κοντά στο 30%, προκειμένου μεταξύ άλλων να βάλει φρένο και στην επέλαση του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα μικρό κόμμα, που προσφέρει βεβαίως με την προσέγγιση κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας που τη διακρίνει, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ένα… πρώην κόμμα. Καθηλωμένο στο 12%, με ακόμη μικρότερη πολιτική απήχηση, και φυσικά με μηδενική δυναμική και προοπτική.
Οι περιστάσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να υπάρχουν περιθώρια άλλων σκέψεων, πρωτοβουλιών και αναγνώσεων. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όπως της έδωσε να το καταλάβει ο Αντώνης Σαμαράς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου