Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Στον εισαγγελέα ο Α.Τσοχατζόπουλος - Χρυσός βρέθηκε στο σπίτι της κόρης του - 'Αλλες δυο συλλήψεις



Δύο συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
- Συνελήφθησαν ο βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ Γ.Σαχπατζίδης και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Ν.Ζήγρας
- 8 οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση - 4 εντάλματα και 4 διώξεις
- Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Από τις 11 το πρωί που συνελήφθη ο Ακης Τσοχατζόπουλος, έγιναν άλλες δυο συλλήψεις για την ίδια υπόθεση, ενώ στο σπίτι της κόρης του Αρετής βρέθηκε ένα κιλό χρυσού.
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον εκ των βασικών μετόχων του ΠΑΟΚ, Γ.Σαχπατζίδη και τον εξάδερφο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ν.Ζήγρα, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση ως διαχειριστής off shore εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκτελεστούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να λειτουργούσαν ως παρένθετα για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία. 



O Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά από ένταλμα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και λίγο πριν τις 5 το απόγευμα μεταφέρθηκε στην εισαγγελεία Πρωτοδικών. 



Οι εμπλεκόμενοι συνολικά στην υπόθεση φτάνουν στους 8. 
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα σπίτια 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι της κόρης του Αρετής, βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού. Επίσης κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Επίσης, βρέθηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών.

Η έρευνες έγιναν, παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, στα δύο σπίτια της κόρης του κ.Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό. Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα εκδόθηκαν, καθώς οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, αλλά και λόγω της βαρύτητας της πράξης. Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι περισσότερα από 10 πρόσωπα, ενώ πηγές της Εισαγγελίας χαρακτηρίζουν τα στοιχεία "πολλά και πολύ σοβαρά" .
Η διωξη ασκήθηκε, μάλιστα, όπως λέγεται, βάσει στοιχείων που αντλήθηκαν από τις υποθέσεις για τα υποβρύχια, αλλά και από δικογραφίες που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, επί υπουργείας του κ. Τσοχατζόπουλου.

'Ετσι το βασικό αδίκημα, που όμως είναι παραγεγραμμένο, είναι η δωροδοκία από την οποία οι ενδείξεις οδηγούν στο κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 

Ποιος είναι ο Γ.Σαχπατζίδης



Ο Γ. Σαχπατζίδης στα μέσα της δεκαετίας του 80 εμφανιζόταν στο περιβάλλον τού τότε υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ακριτίδη. Ενώ για μια μεγάλη χρονική περίοδο δεν είχε εμφανίσει κάποια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, την περίοδο 1998-1999 συμμετέχει στην εξαγορά των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από τον Γ. Ραυτόπουλο.
Σε μικρό χρονικό διάστημα ο Γ. Σαχπατζίδης προχωρεί στην εξαγορά του «Ελληνικού Βορρά» και των «Σπορ του Βορρά». 
Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως ο Γ. Σαχπατζίδης αφού είχε αποχωρήσει από τις εκδοτικές προσπάθειες, εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο σχεδόν από το πουθενά, με οικονομικά που άφηναν αρκετά ερωτηματικά και όπως προκύπτει να έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Μονή Βατοπεδίου.

Επίσης, εμφανίζεται ως βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου