Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: Μόνο εάν συμφωνήσουν οι «κοινωνικοί εταίροι», ναι στη μείωση μισθών



Μόνο εάν συμφωνήσουν οι «κοινωνικοί εταίροι», ναι στη μείωση μισθών, είπε ο Α. Σαμαράς μετά από μακρά συνάντηση με τον πρωθυπουργό

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Η Ν.Δ θα αποδεχθεί τη ρύθμιση για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, μόνο εάν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, δηλαδή εργοδοτών και εργαζομένων, ενώ σε άλλη περίπτωση, που επι του παρόντος είναι και η πιθανότερη,θα την καταψηφίσει. Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από τη συνάντηση  μίας ώρας και 40 λεπτών που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρωθυπουργό για την πορεία του PSI  και την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η οποία βαίνει σύμφωνα με τις πληροφορίες, θετικά.
Επίσης, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ, ότι το πολυνομοσχέδιο με όλα τα μέτρα θα κατατεθεί στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος, γεγονός που σημαίνει ότι θα δοθεί χρόνος τριών ημερών για συζήτηση και τροποποιήσεις στη Βουλή.
Μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ, Γ.Μιχελάκης, έκανε μια τυπική δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας, ενόψει της άφιξης της Τρόικας στη χώρα μας. Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων».
Εκτιμάται πάντως, ότι το κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξομαλύνθηκε. Για την προετοιμασία της είχε προηγηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών (Σταύρος Δήμας, Γιάννης Μουρμούρας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης), όπου εξετάστηκαν οι θέσεις της ΝΔ σε επιμέρους ζητήματα. Η θέση της ΝΔ είναι ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα και ότι αυτά, δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες αυτής της κυβέρνησης, ενώ για τις επικουρικές συντάξεις εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την 5η επικαιροποίηση του Μνημονίου. 

Επίσης, η ΝΔ ζητά διορθωτικές παρεμβάσεις στην φορολογία, το ρυθμιστικό καθεστώς των επιχειρήσεων που περιλαμβάνει και το κόστος από τη γραφειοκρατία και τις ασφαλιστικές εισφορές.


Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου