Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Οι “μισές αλήθειες” για το ΠΑΣΟΚ



Η παρεμβατικότητα του ΠΑΣΟΚ στο dna της ύστερης Ελλάδας είναι περίπου αυταπόδεικτη. Ένα κόμμα που «κρύφτηκε» πίσω από τον φετιχισμό του αυτοχαρακτηρισμού του ως Κίνημα, ταυτίστηκε με το κράτος, υποκατέστησε τα γραφειοκρατικά γρανάζια της λειτουργίας του δημοσίου, και κατάφερε να ασκεί την εξουσία μέσω των συνδικαλιστικών πυλώνων του, ακόμη και όταν δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ ως νοοτροπία, συμπεριφορά, πολιτικές προτεραιότητες και χαμένες εθνικές ευκαιρίες αποτελεί τον οπτικό αντικατοπτρισμό της Ελλάδας στην οποία μεγαλώσαμε, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Στα χρόνια όπου υποτίθεται ότι θα σεργιάνιζε στη χώρα η ευδαιμονία, και η Ελλάδα θα κέρδιζε διαρκώς θέσεις αξιολόγησης, στην καινούρια, μεγάλη πατρίδα μας, την Ευρώπη.
Στα χέρια αυτού του ΠΑΣΟΚ έσκασε η βόμβα της εθνικής χρεοκοπίας. Αν όχι σε οικονομικό, μετά βεβαιότητας σε πολιτικό, κοινωνικό και δυστυχώς ηθικό επίπεδο. Μόνο που τον λογαριασμό, βαρύ και ασήκωτο, δεν τον πληρώνει το ΠΑΣΟΚ. Τον πληρώνει ένας ολόκληρος λαός. Μια κοινωνία σε απόγνωση. Γενιές που δίνουν σήμερα τη μάχη με το πεπρωμένο τους, και άλλες που προσδοκούν να το αναζητήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί σήμερα την ύστατη πλάνη: Την πολιτική απενοχοποίησή του για το Μνημόνιο, που έφερε στην Ελλάδα συσσωρευμένα δεινά και φυσικά καμία λύση στις εθνικές στρεβλώσεις, υστερήσεις και παθογένειες.
Προσδοκά ότι θυσιάζοντας τον γιο του ιδρυτή του, τον πολιτικό που τα «πολλά ΠΑΣΟΚ» στήριξαν με θέρμη και ενθουσιασμό, χωρίς να αμφισβητούν ούτε μισή επιλογή του, θα επικαλεστεί την εθνική λήθη. Και θα διεκδικήσει την πολιτική αναβάθμισή του, προφανώς για να ολοκληρώσει ό, τι έχει αφήσει ημιτελές στον εθνικό κατήφορο.
Φυσικά, πρόκειται για μια μεγάλη… μισή αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τον λογαριασμό για το Μνημόνιο. Που συρρίκνωσε την εκλογική απήχησή του σε δημοσκοπικές γειτονιές κάτω από τα επίπεδα του 15%. Για την πολιτική του Μνημονίου όμως δεν ευθύνεται μονάχα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ευθύνεται το «όλον ΠΑΣΟΚ». Επομένως και όλοι οι εμφανιζόμενοι ως δελφίνοι της ηγεσίας του.
Κάποιοι εκ των οποίων προσπαθούν, με περίσσευμα πολιτικής ακροβασίας, να μας πείσουν πως… μόλις επέστρεψαν στη χώρα, από την οποία προφανώς απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου