Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Οι πολιτικοί και οι… υδραυλικοί



Ο πολιτικός πρέπει να κρίνεται και να αξιολογείται όπως ακριβώς κι ένας οποιοσδήποτε επαγγελματίας. Όταν φωνάζεις έναν υδραυλικό τον πληρώνεις για να επισκευάσει τα υδραυλικά. Κατά την ίδια έννοια ψηφίζεις έναν πολιτικό για να σου φτιάξει τη ζωή.
Όταν ο υδραυλικός δεν κάνει καλά τη δουλειά του, δεν το κουβεντιάζεις. Απλά αλλάζεις υδραυλικό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορετικό σημαίνει να είσαι πολιτικός, να μη κάνεις σωστά τη δουλειά σου, να πληρώνεσαι και να πιάνεις χώρο στη βουλή.
Τα πράγματα είναι περισσότερο απλά απ’ όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε. Όταν χαλάει η αποχέτευση δεν ευθύνεται ο υδραυλικός. Η ευθύνη του αρχίζει από τη στιγμή που αναλαμβάνει να τη διορθώσει και την χαλάει περισσότερο.
Αντίστοιχα όταν «χαλάει» το κράτος και κατ’ επέκταση οι ζωές μας, δεν ευθύνεται ο πολιτικός. Ευθύνεται όμως όταν προθυμοποιείται να φτιάξει το κράτος και αντί αυτού καταστρέφει τις ζωές μας. Αυτόν τον πολιτικό τον «απολύεις». Μετρείστε πόσοι πολιτικοί που θα έπρεπε να έχουν «απολυθεί», παραμένουν στο «επάγγελμα»- και μάλιστα το παίζουν και «ειδικοί»- και μετά αναρωτηθείτε για τις δικές μας ευθύνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου