Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

16 χρόνια φυλακή για διαφθορά στον πρώην κυβερνήτη του Ιλινόις


16 χρόνια φυλακή για διαφθορά στον πρώην κυβερνήτη του Ιλινόις

Σε 14 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην κυβερνήτης του Ιλινόις, Ροντ Μπλαγκόγεβιτς, ο οποίος είχε προσπαθήσει να «πουλήσει» την έδρα του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερουσία, όταν αυτή έμεινε κενή μετά την εκλογή του τελευταίου στον Λευκό Οίκο.
Το δικαστήριο του Σικάγου απεφάνθη τον περασμένο Ιούνιο ότι είναι ένοχος για τις 17 από τις συνολικά 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε - ετυμηγορία που αποτέλεσε μέγα πλήγμα κατά του Μπλαγκόγεβιτς, 54 ετών, αφού είχε περάσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια αναλύοντας ποικίλα επιχειρήματα περί της αθωότητάς του σε διάφορα ριάλιτι σόου. «Ειλικρινά είμαι κατάπληκτος» είχε δηλώσει τότε μετά τη δίκη.
Σήμερα όμως ο δικαστής Τζέιμς Ζάγκελ του ανακοίνωσε την καταδίκη του σε 14 χρόνια φυλάκισης και ο πρώην κυβερνήτης όπως μεταδίδει το Associated Press αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν είχε κανεί ποτέ ως τώρα: να ζητήσει συγγνώμη. Ωστόσο ο δικαστής του ανταπάντησε ότι «Δεν με ενδιαφέρουν τα όποια καλά πράγματα έκανες για τους πολίτες ως κυβερνήτης. Και πράγματι έκανες κάποια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποίησες τις πολιτικές δυνάμεις σου με μόνο στόχο το προσωπικό σου συμφέρον»
Αξίζει να αναφερθεί ότι Ροντ Μπλαγκόγεβιτς είναι ο δεύτερος κυβερνήτης του Ιλινόι, ο οποίος καταδικάζεται για διαφθορά. Ο προκάτοχός του, Τζορτζ Ράιαν, εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης εξίμισι ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή. Αφού άκουσε την ετυμηγορία, ο Μπλαγκόγεβιτς στράφηκε προς τον συνήγορο Σέλντον Σορόσκι και τον ρώτησε: «Τι συνέβη;» H σύζυγός του, Πάτι, έπεσε τότε συντετριμμένη στην αγκαλιά του αδελφού της και έπειτα αγκάλιασε τον άνδρα της.



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου