Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το “Mega” φεύγει από την Κύπρο



Ισχυρούς πονοκεφάλους προκαλεί στους ιδιοκτήτες του MEGA το ενδεχόμενο να μην ανανεωθεί η σύμβαση του «αδελφού» τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί στη Κύπρο, και διευθύνει το πρώην στέλεχος της ΕΡΤ, Γιώργος Χουλιάρας. Η κρίσιμη για το μέλλον του σταθμού απόφαση, βρίσκεται στα χέρια του Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσόστομου, ο οποίος έχει εκφράσει τη βούληση η συχνότητα να επιστέψει στην Αρχιεπισκοπή.
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι, η Εκκλησία της Κύπρου με έντονη παρουσία στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα, είχε νοικιάσει τη συχνότητα από την οποία εξέπεμπε πρόγραμμα ο ΛΟΓΟΣ στο MEGA, και αυτή η σύμβαση λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Ο κ. Χρυσόστομος που το τελευταίο διάστημα με τις συχνές του παρεμβάσεις προκαλεί έντονες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, κυρίως στρεφόμενος κατά του Προέδρου Χριστόφια, επιθυμεί να έχει λόγο πρωτίστως στο «εθνικό θέμα». Ως εκ τούτου θεωρεί ότι η επαναλειτουργία του ΛΟΓΟΥ είναι επιβεβλημένη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και δεν έχει ληφθεί από την Ιερά Σύνοδο η τελική απόφαση, ο κ. Χρυσόστομος έχει επαφές με δημοσιογράφους προκειμένου να στελεχώσει το σταθμό. Στην περίπτωση που τελικά δεν ανανεωθεί η σύμβαση με το MEGA, η Εκκλησία της Κύπρου θα αποκτήσει ένα ισχυρό όπλο παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα. Και με δεδομένο ότι ο λόγος του Αρχιεπισκόπου-που έχει κοινά χαρακτηριστικά με του Μακαρίου- «δεν είναι πολιτικός είναι εθνικός» όπως έχει δηλώσει, δείχνει και την πορεία που θα χαράξει.
Σημειώνεται ότι, ο κ. Χριστόδουλος είχε ταχθεί κατά του σχεδίου Ανάν, ενώ στις συχνές πλέον παρεμβάσεις του, οραματίζεται μια Κύπρο απαλλαγμένη εποίκων και στρατιωτικών δυνάμεων, αδιχοτόμητη στα πρότυπα του ομοσπονδιακού συστήματος των ΗΠΑ. Προφανώς η επαναλειτουργία του σταθμού, με στόχο ο ΛΟΓΟΣ να μεταφέρει το λόγο του Αρχιεπισκόπου, αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής του η οποία έχει «εθναρχικά» χαρακτηριστικά.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου