Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Πετάνε τους εφέδρους από τον “Τιτανικό”


Η Ελλάδα  μια περίπου ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, άλλαξε ώρα με το ρολόι της ιστορίας να δείχνει πλέον «άγρια μεσάνυχτα». Σ’ ένα βράδυ η Ελλάδα των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται η Ελλάδα των εφέδρων υπαλλήλων. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, αλλάζουν ταυτόχρονα με την εικόνα που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για το Δημόσιο, και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο δεν μπορούσε παρά σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης να «ξεφορτωθεί» το επιπλέον «φορτίο».
Ακριβώς όπως συμβαίνει όταν το πλοίο- ο «Τιτανικός»- παίρνει κλίση αρχίζουν να πετάνε στη θάλασσα τα περιττά βάρη, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισαν να απαλλαγούν από τα «βαρίδια», σε μια κίνηση απελπισίας μήπως και η Ελλάδα ξανάρθει στα «ίσα της». Αυτό τους είπαν κι αυτό κάνουν, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποφευχθεί το «ναυάγιο». Δυστυχώς γι αυτούς που πετιούνται, γι αυτούς που τους πετάνε και για όσους από μας παρακολουθούμε την «εξυγίανση», η διάσωση δεν είναι εξασφαλισμένη.
Παρά τη θυσία-που δεν φαίνεται ότι θα είναι και η τελευταία- οι φόροι και οι περικοπές θα συνεχισθούν. Τέτοιες αποφάσεις, μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο να κρίνονται αναγκαίες, αλλά με τον τρόπο που λαμβάνονται δεν φέρνουν αποτελέσματα. Διότι το «βάρος» των δημοσίων υπαλλήλων είναι απειροελάχιστο σε σχέση με τη «σαβούρα» η οποία ευθύνεται για το «μπατάρισμα» της χώρας. Το ξαλάφρωμα του Δημοσίου που έπρεπε να είχε αρχίσει εδώ και χρόνια, γίνεται ξαφνικά με τους ποιους σκληρούς, απάνθρωπους και αντικοινωνικούς όρους.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου