Ο Άγιος Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι |
Η μη αναγνωρισμένη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» με επικεφαλής τον αυτοαποκαλούμενο Αρχιεπίσκοπο Οχρίδας, Στέφαν, έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική σε εκκλησία των Σκοπίων ο Μέγας Αλέξανδρος ως «Χριστιανός Άγιος».Στο εικόνισμα εμπεριέχεται και το ‘ειδωλολατρικό σύμβολο’ η ήλιος της Βεργίνας, το οποίο ήταν σύμβολο του βασιλιά Φίλιππου της αρχαίας Μακεδονίας.
Η εκκλησία των Σκοπίων έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική της εικόνας αυτής στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Στιπ.
Η αρχαιοποίηση στα Σκόπια ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοησία. Απεικονίζουν τον «Άγιο Αλέξανδρο το Μακεδόνα» μεταξύ των αγίων της χριστιανικής θρησκείας.
Πέρα όμως από όλα αυτά, ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στους προ-χριστιανικούς χρόνους και από την άποψη της Ορθοδοξίας αυτό είναι απαράδεκτο σε
ναό του Θεού να απεικονίζονται ειδωλολατρικά σύμβολα, όπως είναι ο ήλιος της Βεργίνας.
ναό του Θεού να απεικονίζονται ειδωλολατρικά σύμβολα, όπως είναι ο ήλιος της Βεργίνας.
« Ο Αλέξανδρος ήταν ο Ρα ο μελλούμενος υιός του Άμμωνα»…
Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες ‘επιστημονικές’ εκδόσεις των Σκοπιανών, ο Αλέξανδρος πήρε το όνομα του γιου του αιγυπτιακού θεού Άμμωνος, Ρα. Αυτό το «ανακάλυψε» και το έγραψε στο «επιστημονικό του έργο» ο Σκοπιανός Ρίστο Ποπόφσκι που βρήκε …αποδεικτικά στοιχεία στο ιερό της Χάτσεπσουτ στο Ελ Μπαχρί Ντάλε της Αιγύπτου.
Στο βιβλίο του ο Ποπόφσκι θα σημειώσει ότι όλοι περιμένανε τη γέννηση του θεού – βασιλιά:
«Μετά το θάνατο του Ηρακλή οι Μακεδόνες πρόσμεναν επί πολλούς αιώνες τη γέννηση του γιου του ιερού θεού Άμμωνα, τον Ρα, ο οποίος έμελλε να γεννηθεί στην ιερή γη της Μακεδονίας»…
–
Πηγή: агенция БЛИЦ
Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
–
Πηγή: агенция БЛИЦ
Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Olympia.gr
Ρε παιδιά τα άτομα δεν παίζονται! Το θέμα είναι όμως ότι αυτή εδώ η μα....α τους δεν είναι φρέσκια. Είναι πολλά μα πάρα πολλά χρόνια πρίν, αφημένη και απο τις δικές μας κυβερνήσεις πριν ακόμα διασπαστή η χώρα τους, στα τραγούδια τους η λέξη Μακεδονία υπήρχε και στις περιοχές μας. οι Ντόπιοι την γλώσσα που μιλούσαν και μιλάνε ακόμα σε πολλά χωριά τα λένε σλαβομακεδόνικα. ¨Όταν από εδώ την Μακεδονία περάσανε Βούλγαροι , Τούρκοι , και Σλάβοι όλοι έβαλαν απο την μεριά τους τον λαό να μιλά την γλώσσα τους. Και μάλιστα απο όσο ξέρω απο λόγια του παππού μου όσοι δεν μιλούσαν την γλώσσα αυτή του δίνανε Μουρουνέλαιο. Για να τους τιμορίσουν γιατί δεν μιλούσαν. Παλιές "εποχές τους" αλλά χωρίς καινό ανάμεσα στις λέξεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή