Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Γαλλία: Ακόμη και αναγκαστική η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών

7-7-2011

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γαλλία: Ακόμη και αναγκαστική η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών

Οι ευρωπαϊκές αρχές συνεχίζουν να εργάζονται με βάση την υπόθεση ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο για την Ελλάδα θα είναι εθελοντική, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση μετά τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Jan Kees de Jager, ότι η εθελοντική ανακύκλωση του ελληνικού χρέους δεν είναι ρεαλιστική και ίσως πρέπει να γίνει αναγκαστική.
«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τόνισε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Προϋπολογισμού Valerie Pecresse. «Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει τη σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο σε αυστηρά εθελοντική βάση», σημείωσε.
Τραπεζίτες από ολόκληρο τον κόσμο και αντιπροσωπείες από το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής συναντήθηκαν στο Παρίσι την Τετάρτη, ενώ συναντούνται ξανά σήμερα στη Ρώμη για να εξετάσουν το πώς μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να συμβάλει στο πακέτο για την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.
Η Pecresse επιβεβαίωσε ότι τόσο οι γερμανικές όσο και οι γαλλικές τράπεζες έχουν προτείνει μία λύση, όμως δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε ότι η εθελοντική συνεισφορά δεν είναι ρεαλιστική και στην περίπτωση που μία αναγκαστική συμμετοχή των τραπεζών οδηγήσει σε μεμονωμένο πιστωτικό γεγονός αυτό δεν θα ήταν καταστροφή.
Η Pecresse επέμεινε ωστόσο, ότι η χρεοκοπία και το πιστωτικό γεγονός δεν αποτελούν επιλογές...




Πηγή: capital.gr με πληροφορίες από Dow Jones Newswires

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου