Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Στην παγίδα της κρίσης χρέους αλλά και των απειλών των διεθνών οίκων το ΧΑ διολισθαίνει


 Πουλάνε τράπεζες Citigroup, Credit Suisse, Deutsche κρατάει τις θέσεις της η Goldman Sachs 

Αμετάβλητα τα CDS στις 1430 μ.β.

07/06/11 
Στην παγίδα της κρίσης χρέους αλλά και των απειλών των διεθνών οίκων το ΧΑ  διολισθαίνει  – Πουλάνε τράπεζες Citigroup, Credit Suisse, Deutsche κρατάει τις θέσεις της η Goldman Sachs  – Αμετάβλητα  τα CDS στις 1430 μ.β.
(upd6)Νέες πιέσεις ασκούνται στο ελληνικό χρηματιστήριο απόρροια της διάχυτης αβεβαιότητας για το αν και κατά πόσο τελικά θα διασωθεί η χώρα.  Η ελληνική αγορά έχει παγιδευτεί στην κρίση χρέους και στην ρευστή πολιτική κατάσταση.
Είναι προφανές ότι όσο ελλοχεύει ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης, όσο παραμένει η ανησυχία ότι η χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει, όσο θεωρούν πολλοί ότι οι επιπτώσεις θα είναι μακροχρόνιες στην Ελλάδα, όσο είναι διάχυτη η ανησυχία ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις το ελληνικό χρηματιστήριο και τα ομόλογα δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν.
Έχει λεχθεί πολλές φορές ότι αν δεν υπήρχε η κρίση χρέους και ο κίνδυνος χρεοκοπίας και haircut στα ομόλογα τότε το πλέον πιθανό σενάριο θα ήταν το ΧΑ και οι τραπεζικές μετοχές να βρίσκονταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αποτίμησης.
Μόνο οι αγορές δεν κινούνται με βάση υποθέσεις αλλά αξιολογώντας την τρέχουσα πραγματικότητα.
Η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει την χρεοκοπία. Η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει το default. Η Ελλάδα παραμένει έρμαιο των αγορών. Η Ελλάδα δεν έχει πείσει για την αποφασιστικότητα της. Η Ελλάδα δεν διασώζεται λαμβάνοντας νέο δάνειο. Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε εκλογές…
Πολλές παράμετροι και οι περισσότερες εξ αυτών αστάθμητοι το χειρότερο σενάριο για τους επενδυτές που θέλουν καθαρό τοπίο ώστε να μπορούν να προβλέπουν χωρίς ρίσκο.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα το ΧΑ υποχωρεί προς τις 1300  μονάδες με πτώση 1,6%. Το ΧΑ έχασε τις 1300 μονάδες νωρίτερα για να ανακάμψει εκ νέου εν μέσω πωλήσεων στις τράπεζες.
Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται πιέσεις, με τη Citigroup, την Credit Suisse και την Deutsche και Cheuvreux  να εμφανίζονται πωλητές.
Επίσης το αξιοσημείωτο είναι ότι η Goldman Sachs η οποία πήρε μεγάλες θέσεις την προηγούμενη Παρασκευή δεν έχει ρευστοποιήσει τουλάχιστον ακόμη.
Σήμερα οι κινήσεις των ξένων είναι σχετικά περιορισμένες, πουλάνε μεν αλλά όχι μαζικά.
Στην Εθνική 100 χιλ η Duetsche bank , 80 χιλ η Chevreux και 60 χιλ η HSBC.
Στην Alpha bank 40 χιλ η Citigroup.
Στην Eurobank 3 χιλ ναι καλά διαβάσατε 3 χιλ μετοχές η Citigroup
Στην Πειραιώς 80 χιλ η Cheuvreux και 20 χιλ η Citigroup. 
Η Εθνική υποχωρεί 4% στα 4,92 ευρώ με κεφαλαιοποίηση 4,7 δις ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τις μεγάλες αγορές της Goldman Sachs δεν έχουν υπάρξει πωλήσεις από τον αμερικανικό οίκο τουλάχιστον έως τώρα.
Η Alpha bank υποχωρεί -6,5% στα 3,26 ευρώ με αποτίμηση στα 1,74 δις ευρώ.
Η Alpha θα προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση από το Φθινόπωρο.
Η Eurobank η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές από 150 έως 250 εκατ υποχωρεί -4% στα 3,25 ευρώ με κεφαλαιοποίηση 1,78 δις ευρώ.
Η ΑΤΕ και σήμερα συνεχίζει εμφανίζει έντονη νευρικότητα με συνεχείς εναλλαγές προσήμων στα 1,32 ευρώ. Η αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιείται με τιμή στα 1,07 ευρώ.

Σταθεροποιητικά τα spreads και CDS

Σταθεροποιητικά κινούνται τα spreads στα ελληνικά ομόλογα στις 1274 μονάδες βάσης.
Οι αποδόσεις επίσης φαίνεται ότι υποχωρούν. Στην 10ετία στο 15,72% αλλά ακόμη μεγαλύτερη πτώση στα βραχυχρόνια ομόλογα.
Η μεγαλύτερη απόδοση καταγράφεται στο ομόλογο λήξης Αυγούστου 2014 με 23,22% από 25,5% που εμφάνιζε πρόσφατα.
Πτώση απόδοσης σημαίνει άνοδο τιμής.
Στα CDS σταθεροποιητικά ελαφρώς πτωτικά στην Ελλάδα στις 1430 μονάδες βάσης, στην Πορτογαλία 690 μονάδες βάσης και στην Ιρλανδία 660 μονάδες βάσης.
Το ευρώ στα 1,4640 δολάρια διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου