Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η Αγκ. Μπέρκελ, παραδεχέται, ότι η Γερμανία, δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης, που έχουν πρόβλημα με τα δημοσιονομικά τους



Γερμανία: Η Αγκ. Μπέρκελ, παραδεχέται, ότι η Γερμανία, δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης, που έχουν πρόβλημα με τα δημοσιονομικά τους
  1. ΗΓερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση στα δημοσιονομικά τους, γιατί διαφορετικά θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, προειδοποιεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.
  2.     Στο ερώτημα "η κρίση χρέους στην ευρωζώνη μπορεί να απειλήσει τη γερμανική οικονομική ανάκαμψη;", απαντάει: "Αν δεν ενεργήσουμε όπως πρέπει, αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά ακριβώς αυτό είναι που θέλουμε να αποφύγουμε".
  3.     "Και γι' αυτόν το λόγο λέμε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μιας χώρας. Αντίθετα, θα πρέπει από τη μία πλευρά να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, πώς να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μειώσουν το χρέος τους, και από την άλλη πλευρά να δείξουμε αλληλεγγύη", προσθέτει η Γερμανίδα καγκελάριος.
  4.     "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα που θα θέσει εκ νέου σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάκαμψη και επομένως αυτήν της Γερμανίας", σημειώνει.
  5.     "Η χρεοκοπία της τράπεζας Lehman Brothers είχε ως συνέπεια στη Γερμανία μια πτώση σχεδόν 5% του ΑΕΠ", μια επανάληψη ενός τέτοιου σεναρίου θα πρέπει "οπωσδήποτε να αποφευχθεί", υπογραμμίζει επίσης.
  6.     Στο μεταξύ, γαλλικές τράπεζες αποδέχονται επί της αρχής μια ενδεχόμενη συμφωνία για την επαναγορά των ομολόγων της Ελλάδας στη λήξη τους (rollover), υπό τον όρο ότι όλοι οι πιστωτές θα κάνουν το ίδιο, αναφέρεται σε δημοσίευμα στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.
  7.     Σύμφωνα με τους "FT" η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να αποτελέσει έναν τρόπο να συμμετάσχουν επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα στο νέο δανεισμό της Ελλάδας, αν και δεν ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις της Γερμανίας, η οποία ήθελε να συμφωνήσουν εθελοντικά στην ανταλλαγή όλων των ομολόγων και όχι μόνο όσων λήγουν.
  8.     Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ της "ήπιας αναδιάρθρωσης" του ελληνικού χρέους, με μια εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, όπως ζητεί η Γερμανία. "Δεν θα υπάρξει μια συνολική αναδιάρθρωση, οι κυβερνήσεις συμφωνούν πάνω σε αυτό, δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε μια τέτοια επιλογή" σημείωσε. "Θα πρέπει να υπάρξει μια ήπια και εθελοντική αναδιάρθρωση" πρόσθεσε.

E-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου