Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ανταρκτική... Πανάρχαια ανθρώπινη κατασκευή !


Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011



Φωτογραφία της Ανταρκτικής, που τραβήχτηκε από κατασκοπευτικό δορυφόρο, αποκαλύπτει ένα περίεργο χαρακτηριστικό μήκους τριών χιλιομέτρων, κάτω από τον πάγο, που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι μια πανάρχαια ανθρώπινη κατασκευή.
Η «κατασκευή» που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός πρόσφατου σεισμού στην περιοχή της ανατολικής Ανταρκτικής έχει προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο την αποκάλυψη κάθε μυστικής πληροφορίας, που πιθανόν να υπάρχει για αυτό το θέμα.
Η φωτογραφία διέρρευσε με τη συμβολή ενός μυστικού ομοσπονδιακού πράκτορα, ο οποίος εισχώρησε στο Πεντάγωνο στη διάρκεια ενός απόρρητου ελέγχου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο των ΗΠΑ, ο οποίος μαζί με άλλους δύο θεωρούνται ως χαμένοι δορυφόροι. Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν στο ότι αυτοί οι δορυφόροι είχαν μετακινηθεί σε μυστικές τροχιές πάνω από την Ανταρκτική για να μην μπορούν να ανιχνεύονται. Όπως δήλωσε για το θέμα ένας εκπρόσωπος του Nicole Fontaine, του Γάλλου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Αν πρόκειται για κάτι που έχουν κατασκευάσει οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ εκεί κάτω, τότε παραβιάζουν την διεθνή Ανταρκτική Συνθήκη. Αν όχι, τότε υπάρχει κάτι που έχει ηλικία τουλάχιστον 12.000 έτη, που ο πάγος έχει καλύψει. Αυτό θα την έκανε την παλαιότερη ανθρώπινη κατασκευή πάνω στον πλανήτη.
Το Πεντάγωνο θα πρέπει να εισακούσει τις εκκλήσεις του Κογκρέσου και να αποκαλύψει ό,τι υπάρχει». Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακάλυψη και δήλωσε, μέσω εκπροσώπου της,πως δεν θα αποκαλύψει πρόσφατες φωτογραφίες της περιοχής για λόγους ασφαλείας.Να σημειωθεί ότι γενικά δορυφορικές φωτογραφίες της Ανταρκτικής παρέμεναν μυστικές από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ. Ο πρώτος που αποκάλυψε ορισμένες φωτογραφίες της περιοχής από κατασκοπευτικούς δορυφόρους ήταν ο Μπιλ Κλίντον και αυτό το έκανε για να βοηθήσει τους επιστήμονες να υπολογίσουν τις επιδράσεις της τρύπας του όζοντος και της παγκόσμιας θέρμανσης πάνω από τους πόλους.

 Δάφνη Γκάση

Terastio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου