Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η απροστάτευτη καμαριέρα και η "προστασία" του Sofitel

 

Δηλώσεις του Sofitel New York για το περιστατικό με τον Ντομινίκ Στρος Καν στο News 247. Πώς τον περιγράφει Έλληνας ιδιοκτήτης εστιατορίου και πώς βλέπουν το περιστατικό στην Αμερική. Τα σενάρια για τη σχέση του με την καμαριέρα (Pics)
Λίγες ώρες προτού αποφυλακιστεί ο Dominique Strauss-Kahn με περιοριστικούς όρους, το ξενοδοχείο Sofitel διαβεβαίωνε στο News 247 ότι ύψιστη προτεραιότητά του παραμένει η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού του.
Εκτός από τον Dominique Strauss-Kahn και τη Nafissatou Diallo, στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε και το Sofitel, με τους αστυνομικούς να ανακρίνουν τους υπαλλήλους και τη διοίκηση του ξενοδοχείου, προκειμένου να μάθουν τους λόγους για τους οποίους το τηλεφώνημα για την καταγγελία έγινε μία ώρα μετά την επίθεση.

 
Σε επικοινωνία του News 247 με το ξενοδοχείο Sofitel, ο υπάλληλος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη ρεσεψιόν ξεκαθάρισε ότι ο μάνατζερ του ξενοδοχείου Jorge Tito "δεν είναι διαθέσιμος για να μιλήσει σε δημοσιογράφους" αναφορικά με την υπόθεση.
Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου βρίσκονταν αντιμέτωποι με μία τέτοια καταγγελία στον εργασιακό τους χώρο. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, όπως δήλωσε στο News 247 ο Σταύρος Ακτύπης που διατηρεί το εστιατόριο "Kellari" κοντά στο Sofitel, επιλέγουν να τηρήσουν σιγή ιχθύος.
"Τα παιδιά που έρχονται από το ξενοδοχείο, κατανοητό είναι ούτε μιλάνε ούτε και εμείς τους ρωτάμε. Είναι προσεκτικοί γιατί δεν θέλουνε να σχολιάσουν. Ακολουθούν προφανώς μια συγκεκριμένη γραμμή από τη διοίκηση του ξενοδοχείου Sofitel", σημειώνει στο News 247 ο Σταύρος Ακτύπης.

 
Με το δεδομένο ότι η επαφή μας με τον μάνατζερ του Sofitel ήταν αδύνατη, ο υπάλληλος που επικοινωνήσαμε μάς παρέπεμψε στην υπεύθυνη του ξενοδοχείου για θέματα Τύπου, Stacy Royal.
Η Stacy Royal ανέφερε πως το ξενοδοχείο συνεργάζεται στενά με τις αστυνομικές αρχές που διεξάγουν έρευνες αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη διαβόητη πλέον σουίτα 2806 του Sofitel της Νέας Υόρκης.
Άλλωστε, η σύλληψη του Dominique Strauss-Kahn επανέφερε στο προσκήνιο τα θέματα ασφάλειας του προσωπικού στα ξενοδοχεία, καθώς οι καμαριέρες είναι εκτεθειμένες και ανυπεράσπιστες σε περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς από τους πελάτες.
"Το περιστατικό της επίθεσης είναι πολύ ενοχλητικό. Μία νέα γυναίκα να πέφτει θύμα ενός πιο ισχυρού άνδρα", σχολίασε στο News 247 για το περιστατικό που έχει κάνει το γύρο του κόσμου η διευθύντρια του Coalition Of Labor Union Women, Carol Rosenblatt.

 
Στις δημόσιες εμφανίσεις, το προφίλ του απερχόμενου επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn, όπως τον έβλεπε στο εστιατόριό του ο Σταύρος Ακτύπης, ήταν αυστηρά επαγγελματικό.
"Εμείς είμαστε δύο κτίρια δίπλα και ερχόταν στο μαγαζί ο άνθρωπος. Ερχόταν πάντα σαν ένας απλός πελάτης. Ούτε ποτέ το έπαιξε, ούτε πρόβλημα υπήρχε και πάντα η παρουσία του ήταν περισσότερο επαγγελματική. Δεν τον είχα δει ποτέ με γυναίκες", ανέφερε στο News 247.

 
Η κινητικότητα στο σημείο, όπως μας ενημέρωσε είναι ακόμα αυξημένη, μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη και αποφυλάκιση του Dominique Strauss-Kahn, καθώς όλοι θέλουν να τραβήξουν φωτογραφίες από το ξενοδοχείο και να μπορέσουν να μάθουν κάτι παραπάνω. Άλλωστε το θέμα εξακολουθεί να κυριαρχεί στα αμερικανικά δίκτυα ενημέρωσης, όπως σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που προέρχονται από τη Γαλλία για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη σύλληψη του Dominique Strauss-Kahn, ο Σταύρος Ακτύπης μας εξήγησε ότι αυτή είναι η πάγια τακτική, θυμίζοντάς μας και τη σύλληψη του O. J. Simpson, αμερικανού ποδοσφαιριστή και ηθοποιού.

 
"Αυτό θα συνέβαινε και με οποιονδήποτε άλλο. Είναι και σημαντικές οι κατηγορίες σε βάρος του, είναι και η θέση που είχε. Τα σενάρια περί συνωμοσίας έχουν ακουστεί και εδώ, αλλά ούτως ή άλλως κανένας δεν βιάζεται να τον κατηγορήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Διάφορα ακούγονται. Και αυτό, και ότι μπορεί να είχανε κάποια σχέση και ότι μπορεί να είχε πιει και να έκανε λάθος", ανέφερε ο Σταύρος Ακτύπης στο News 247.
Από τη στιγμή που οι έρευνες των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, η Stacy Royal μάς ενημέρωσε πως το ξενοδοχείο δεν πρόκειται να παρέχει διευκρινιστικές απαντήσεις ή να σχολιάσει ερωτήσεις, παρά μόνο την ακόλουθη δήλωση.
"Συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε ό,τι αφορά την εν εξελίξει έρευνά τους για το περιστατικό του Σαββάτου. Η ασφάλεια και η προστασία των πελατών και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 
Το Sofitel φροντίζει να διατηρεί ιδιαιτέρως επιφυλακτική στάση σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες πληροφορίες για το περιστατικό από τη στιγμή που μεταξύ των υποθέσεων αναφορικά με την αργοπορία του ξενοδοχείου να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές περιλαμβάνεται και μία που εκθέτει το Sofitel ως προς τις επιλογές του.
Να σημειωθεί πως το αρνητικό για το ξενοδοχείο σενάριο ανέφερε ότι η διοίκηση του ξενοδοχείου δίσταζε να προχωρήσει σε μια βαρύτατη καταγγελία κατά ενός τόσο διακεκριμένου προσώπου. Αν πάλι κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από την αρχική "συγκάλυψη", θα το βρει (;) η δικαιοσύνη…

News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου