Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η βουλευτής Επικρατείας, του ΠΑΣΟΚ, Ελ. Παναρίτη, και η δήλωσή της, για την "αναδιάρθρωση του χρέους"

Εκτύπωση E-mail
Eλλάδα: Η βουλευτής Επικρατείας, του ΠΑΣΟΚ, Ελ. Παναρίτη, και η δήλωσή της, για την "αναδιάρθρωση του χρέους"
Ως ακαδημαϊκή συζήτηση, μπορεί να γίνεται η συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους και δεν χρειάζεται δαιμονοποίηση, τόνισε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη. 
  Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flαsh πρόσθεσε ότι «ακαδημαϊκά δεν είναι κακό να το συζητάμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς ως Έλληνες αναδιάρθρωση του χρέους απλά και μόνο από μόνοι μας, γιατί δεν είμαστε ελεύθεροι σκοπευτές».
    Υπογράμμισε ότι πρέπει να συνταχθούμε με την ευρωπαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα «να συσπειρωθούμε και να προχωρήσουμε στο να μπορέσουμε να πυροδοτήσουμε την παραγωγικότητά μας και ό,τι έχει σχέση με το να μπορέσουμε να κάνουμε ανταγωνιστική την Ελλάδα. Το κόστος παραγωγής στη χώρα μας είναι μη ανταγωνίσιμο, δεν παράγουμε ούτε μαρούλια. Αυτό νομίζω ότι όλοι το ξέρουν».
    Τόνισε ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι αποκρατικοποιήσεις μπορούν να συμβάλλουν και σημείωσε ότι «εάν υπάρχει σωστή στρατηγική θα μπορέσει πραγματικά να κάνει δύο πράγματα, να χαμηλώσει το ποσοστό χρέους και να αναζωπυρώσει την παραγωγικότητα».
    Υπό προϋποθέσεις τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του κρατικού χαρακτήρα σε ορισμένες εταιρείες, λέγοντας ότι «εγώ, εάν ήμουν υπεύθυνη, θα κρατούσα κάτι κρατικό, εάν όμως είχα εξορθολογίσει πολύ σωστά το δυναμικό της εταιρείας και δημιουργήσει μία αποτελεσματική διοίκηση».


Πηγή:  e-typos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου