Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η πολιτική και ο έρωτας… δεν έχουν ηλικία

23.03.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Επισήμως για τη Νέα Δημοκρατία δεν τίθεται θέμα ανανέωσης των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας με βάση το κριτήριο της ηλικίας. Και κατά τη γνώμη μας ορθώς ο πρόεδρος του κόμματος διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.
Ωστόσο οι παροικούντες τα… Ιεροσόλυμα της κεντροδεξιάς γνωρίζουν ότι, κάθε φορά που η ηγετική ομάδα-η εκάστοτε ηγετική ομάδα- αναζητά το ελιξίριο της νεότητας, αντί να το αναζητά σε φρέσκες ιδέες και πολιτικές προτάσεις, καταφεύγει στην εύκολη λύση του ορίου ηλικίας. Πρόκειται για μια εντελώς ξεπερασμένη λογική, από κάθε άποψη αναποτελεσματική, η οποία αφενός δεν δίνει λύση αφετέρου εμπεριέχει το στοιχείο του λαϊκισμού.
Σε μια εποχή, για να ευθυμήσουμε, που αυξάνονται τα όρια στις συντάξεις λόγω αύξησης του προσδόκιμου ζωής, πως είναι δυνατόν σ’ ένα φιλελεύθερο κόμμα να ζητάς την «πολιτική συνταξιοδότηση» των βουλευτών; Δηλαδή, όσοι «ζυμώνουν» στο παρασκήνιο προτάσεις αυτού του είδους, έχουν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα και ψάχνουν για νέα «πολιτικά ταλέντα»;
Σε τελευταία ανάλυση η ηλικία, αποδεδειγμένα, δεν αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση πολιτικής. Τα παραδείγματα είναι πολλά στην παγκόσμια αλλά και στην ελληνική πολιτική ιστορία, όπου πολιτικοί μεγάλη σε ηλικία(Γ. Παπανδρέου, Α. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλής, Κ. Αντενάουερ, Τσόρτσιλ κ.ά) κυβέρνησαν επιτυχώς. Αντιθέτως πολλοί νέοι, με προσόντα, απεδείχθησαν στην πράξη «γερασμένοι», δίχως όραμα και ηγετικές ικανότητες.
Συνεπώς, επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται συνήθως ως φάρσα, καλά θα κάνουν εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αντί να ασχολούνται με τα «όρια ηλικίας», να ασχοληθούν σοβαρά με την ανανέωση σε ιδέες και νοοτροπίες, που δυστυχώς παρά την αλλαγή ηγεσίας, έχουν μείνει δογματικά προσκολλημένοι στο παρελθόν. Η ανανέωση ξεκινάει απ’ τα μυαλά, όταν φυσικά υπάρχουν…

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου