Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία συμπεριλαμβανομένου και του ΟΓΑ

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία συμπεριλαμβανομένου και του ΟΓΑ
Την δυνατότητα να βάλουν σε τάξη τις οφειλές τους θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ αφού σε τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης αναφέρεται ότι δίνεται η δυνατότητα αναστολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές μέχρι 31/12/2010. Η παραπάνω ρύθμιση θα ισχύσει αρκεί να καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες εισφορές από 1/1/2011. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύει μέχρι 31/12/2012. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη οι οφειλέτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν τους 300.000.
Ειδικότερα η τροπολογία αναφέρει ότι στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές ποσού 600 ευρώ και άνω, παρέχεται, και κατά παρέκκλιση των διατάξεων των παρ. 1, 2 και 3 του άρθρου 57 του ν. 3863/2010, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του παραβόλου της παρ. 3 του άρθρου 56 του ν. 3863/2010, η ευχέρεια εξόφλησης σε δόσεις των καθυστερούμενων οφειλών τους, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης καταβολής των τρεχουσών εισφορών τους:
i. Προβλέπονται έως 20 τριμηνιαίες δόσεις, ελαχίστου ποσού 150 ευρώ έκαστη. Η πρώτη δόση προκαταβάλλεται μαζί με τις τρέχουσες εισφορές κατά την έναρξη της ρυθμίσεως.
ii. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο 2 συνεχόμενων δόσεων, καθώς και η μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών, συνεπάγεται την έκπτωση από τη ρύθμιση και καθιστά άμεσα απαιτητό το σύνολο του οφειλόμενου ποσού.
iii. Στους οφειλέτες που υπάγονται στην παρούσα ρύθμιση και τηρούν τους όρους αυτής χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας έως έξι 6 μηνών.
iv. Στην παρούσα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με άλλες διατάξεις, όσον αφορά στο μέρος της οφειλής που δεν έχει εισπραχθεί.
v. Με την υπαγωγή τους στην πρόβλεψη της παραγράφου αυτής αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης εναντίον τους.
vi. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 53 έως και 62 του Ν. 3863/2010.

Πηγή:  agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου